01.07.2023.

22:41

Foto: Fb Užice oglasna tabla

Srbija

(VIDEO) Odakle su ove mede, s Tare ili sa Zlatibora? Neobičan prizor kraj puta

 Neverovatan snimak objavljen je na jednom od lokalnih užičkih portala, Oglasna tabla pa je verovatno snimak nastao u šumama Tare i Zlatibora. 

Na samom snimku se čuje uzvik čuđenja "Bože sačuvaj". Nepoznata osoba dok sedi u atomobilu snima dva medveda koji se nalaze na samo nekoliko metara udaljenosti, pored samog puta. Oni se propinju na zadnje noge i hvataju ponuđenu užinu... 

Koliko se na snimku može razaznati, medvedi su počašćeni jabukama...

Sem brojnih komentara s pitanjima odakle su mede ima i onih koji upozoravaju da vozači obrate pažnju naročito noću, jer bi s obzirom na slobodno kretanje ovih životinja lako moglo da dođe do nekih havarija na putevima.  

- Ništa čudno, sve manje ljudi, a sve više divljih životnija, a i ušli smo u njihova prirodna staništa, prokomentarisao je na ovaj način neko od posetilaca.

Podsetimo, Nacionalni park "Tara" nedavno je prijavio policijskoj upavi Bajina Bašta nesavesne vozače koji voze kroz park. 

- Кada nam po rezervatu prirode jure džipovi nije ni čudo što se medvedi viđaju po naseljima, pa i u samoj Bajinoj Bašti. Očigledno su ih nesavesni divljaci, koji misle da su iznad zakona i države, isterali iz šume – poručili su tada iz NP "Tara".