02.08.2023.

12:36

Foto: Shuterstock

Srbija

Evo kako izgleda automobil Kragujevčana koji je ukraden, pa nađen u Grčkoj! Kraj agonije!

- Jeste u voznom stanju, ali ima podosta da se uloži dok se ne sredi. Sad je kod kuće, zaključan u garaži!- kaže za Informer Siniša Gižarovski, vlasnik "kia sportage" iz 2015. godine, koji im je 4. jula ukraden na povratku kući s letovanja, ispred Džamba u Solunu. 

On je sinoć doputovao iz Grčke i pomoću šlep službe prevezao automobil iz Grčke do Kragujevca. 

O tome kroz kakvu su agoniju prošli sa dvoje dece kad su shvatili da im automobila sa svim stvarima nema, kaže ne želi da se seća, ali se "zahvaljuje svim svim dobrim ljudima koji su brinuli, i koji su im na razne načine pomogli".

- Verujte nam da bismo voleli sve ovo što pre da zaboravimo. Agonija je prošla, idemo dalje! Živi smo i zdravi i na okupu, sve ostalo se popravlja - dodaje Siniša.

Siniša potvrđuje da je automobil korišten za prevoz migranata, kojih u Grčkoj ima zaista mnogo, a lopovi su prešli oko 2.500 km dok ga nisu slupali bežeći od policijaca.

- Hvala Grčkoj policiji koja je pronašla automobil. Posebno se zahvaljujem policajcu koji je uočio automobil i pokušao da ga zaustavi. Oni su pokušali da pobegnu, ali desilo im se da su slupali prednji deo i dalje nisu mogli. Izašli su i pobegli - priča Siniša. 

Informer

Ovako sada izgleda "Kia sportage" kojom su migranti prešli 2.500 kilometara

Kaže da se delimično nadao da će auto biti pronađen.

- Ovo je bila čista sreća što su ga uočili. Ko zna da l` bih ga ikada našao- dodaje Siniša. 

Automobil je preuzeo na parkingu gde se nalaze vozila koja su pronađena i uglavnom oštećena jer su korišćeni za krijumčarenje migranata.

- Moj je u odličnom stanju s obzirom na to kakvih je tamo sve bilo. Video sam tamo još tri automobila sa nasim registarkim oznakama, pa ne znam da li ljudi znaju da im je automobil pronađen - kaže Siniša.