07.09.2023.

17:04

Foto: Privatna arhiva

Srbija

Ženo, da li si ti normalna?! Svetlanin muž u šoku! Sad je napravila i slatko od slanine!

Ukus svog najnovijeg proizvoda Svetlana je, kaže, doterivala poslednjih mesec dana i predstaviće ga ovog vikenda na gastro manifestaciji Mlečni put u Gornjoj Gorevnici kod Čačka.

Prošle godine tamo je sve oborila s nogu slatkim od belog luka, džemom od crvenog luka, sirupom od jorgovana...

- Slatko od slanine je nešto novo, ali recept je tajna - smeje se Svetlana i poziva na degustaciju. 

- Spremam ga od dimljene slanine. Treba malo više vremena da bi se sva slanoća izgubila i na njemu sam radila sigurno mesec dana! Fantastično je - uverava Svetlana. 

Za četiri, pet teglica od 300 grama potrebno joj je oko 700 grama dimljene slanine a ne krije da je zbog svojih "kućnih čarolija" često na meti kritika ukućana, posebno muža. 

Informer

Slađana Divac pravi slatko od slanine i od lisičarki

- Ženo, da li si ti normalna?! Eto, to mi najčešće kaže. Ali ja ne odustajem dok nisam zadovoljna. Tako je sa svim proizvodima koje imam - otkriva nam.  

Kaže da su njene egzotične i reklo bi se, nespojive kombinacije proizvoda probali i Šveđani, Nemci i Englezi... 

U Gornju Gorevnicu Svetlana donosi i slatko od lisičarki, od cvetova jasmina i ljubičica, džem od crnog i crvenog luka, a njen lični favorit je slatko od ljutih papričica!

Ma koliko se neki mrštili na pomen ovih poslastica, novinar Informera je prošle godine probao čuveno slatko od belog luka. 

Pogledajte video prilog i saznajte kako ga je Svetlana napravila: 

Na Mlečnom putu nema šta nema

Manifestacija Mlečni put počinje u subotu u 11 sati, a posetioci će na sajamskom prostoru moći da se počaste raznim delikatesima. Prema najavma organizatora biće oko 100 proizvoda na bazi mleka a i slanih i slatkih đakonija...