25.09.2023.

14:55

Foto: RTV Sremska

Srbija

U Šidu još nema struje! Agregati snabdevaju samo važne gradske institucije

I pored toga, međutim, više od 10 hiljada domaćinstava nema struju. Očekuje se da će nadležni popodne ili u večernjim satima završiti elektromontažne radove, nakon čega bi radnici Elektrodistribucije radili na uspostavljanju niskonaponske mreže.

Ekipe Elektromreže koji su od nedelje na terenu, trude se da nađu rešenje zbog pada dalekovoda i prekida mreže u nedelju.

Do sada su postaveljna dva agregata u centru grada, kao bi nesmetano mogle da rade institucije i ustanove, poput Doma zdravlja, policije i sl. Plan je da se agregati postave i u naselja sa školama i vrtićima, kao i u sela Bačince, Gibarac, Vašicu, Morović, Adaševce…Sve su alternativna rešenja, dok EMS u potpunosti ne završi svoj posao.

Iz EMS-a tvrde da nije postojala mogućnost da se domaćinstva u Šidu koja su ostala bez struje pripoje na druge mreže, jer je i dalekovod na hrvatskoj strani stradao još ranije u nevermenu...

- Teško je bez struje, sve radi na struju. Videćemo. Bilo je baš snažno nevreme i roletne su negde oštećene - kaže jedan stanovnik Šida.