• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: šid nestanak struje nevreme

23.09.2023

20:56

Havarija u Šidu! Bez struje ostalo 11.000 domaćinstava zbog nevremena

Shutterstock

Društvo

Havarija u Šidu! Bez struje ostalo 11.000 domaćinstava zbog nevremena

Podeli vest

Tri stuba dalekovoda su usled jakog nevremena, koje i dalje traje, srušena na teritoriji Sremske Mitrovice i Šida, zbog čega je u Šidu bez struje oko 11.000 potrošača, rečeno je večeras Tanjugu u Elektromreži Srbije AD (EMS).

Tri stuba su potpuno smrskana i sve ekipe EMS-a su na terenu i nastoje da se napajanje omogući potrošačima, rekli su u EMS-u.

''Obavestili smo nadležne organe da se prikupe agregati za stanovništvo, jer kvar ne može brzo da se otkloni. Potrebno nam je da podignemo HAVARIJSKE stubove'', rekli su u EMS-u 

Navode da su sve ekipe EMS na terenu, da je nevreme i dalje u toku i da se dovoze HAVARIJSKI stubovi. 

Dodatan je problem što su u prethodnom nevremenu sa strane Hrvatske  pali stubovi koji još nisu podignuti i to stvara problem jer ne može ni sa te strane da se dopremi električna energija, naveli su iz EMS.

Elektromreža Srbije AD saopštila je prethodno da je, usled jakog nevremena, danas u 16.31 došlo do obostranog ispada dalekovoda 110 kV br. 166/3 + DV 110 kV br. 199/1 TS Sremska Mitrovica 2 - TS Šid. 

Bez napajanja električnom energijom je konzum TS Šid, oko 14 MW, odnosno, prema raspoloživim informacijama, oko 11.000 mernih mesta. 

Sve ekipe EMS AD su na terenu i radiće tokom cele noći, ali ne postoji mogućnost brze sanacije ove havarije, jer su prema zasada raspoloživim informacijama pala tri dalekovodna stuba, navedeno je u saopštenju. 

EMS AD je, kako se dodaje, o ovome obavestio sve nadležne organe i zamolio za pomoć u obezbeđivanju agregata za stanovništvo. 





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija