14.10.2023.

19:32

Foto: Grad Kragujevac

Srbija

Kragujevac spreman za vrhunske utakmice! Hala "Jezero" na svetskom nivou!

- Posle svih ovih godina ovaj značajni sportski objekat konačno je dobio modernu rasvetu, onakvu kakvu odavno zaslužuje. Pre ovoga ni polovina najnižih svetskih standarda za TV prenose utakmica nije bila ispunjena. Sada imamo najmoderniju rasvetu tako da i sportisti mogu da se bore na najvišem nivou jer im uslovi to dopuštaju- rekao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, simbolično puštajući u rad novu rasvetu u hali "Jezero".

Informer

Gradonačelnik Nikola Dašić na otvaranju novog sistema rasvete

Moderno osvetljenje u hali pravi sasvim novi ambijent što će i navijačima pružiti vrhunski sportski užitak.

- Publici je važan ambijent ali i za sportiste je prateća računarska infrastruktura često od presudnog značaja za postizanje boljih rezultata. Mi sada možemo da budemo domaćini ozbiljnih evropskih utakmica, a možemo da odgovorimo i na visoke televizijske standarde koji su neophodni za prenose sportskih događaja-  rekao je direktor SPD Radnički koje upravlja halom, Stavro Rašković.

Informer

I sportisti i publika će biti zadovoljni

On je najavio i da Kragujevčane u ovoj sezoni već očekuju sportski događaji kakvi ranije nisu mogli da se igraju ovde.

Sezonu pod novim svetlima već danas otvaraju odbojkaši Radničkog u derbiju BLŠ Superlige utakmicom protiv Crvene Zvezde. Odmah posle odbojkaša na parket izlaze košarkaši.

Radnički će u okviru trećeg kola Košarkaške lige Srbije dočekati tim Džokera iz Sombora. Između dve utakmice organizator je pripremio iznenađenja za najmlađe posetioce.