15.11.2023.

18:35

Foto: Printscreen TV Kragujevac

Srbija

(VIDEO) Kragujevac ponosan! Novi trg kao u svetskim metropolama

Kragujevac je dobio velelepni prostor na više od pet hiljada kvadrata. Ispred zgrade suda nalaziće se i četiri fontane i više zelenih površina, a sam prostor nalik je trgovima u svetskim metropolama. 

Svečanost kojoj su prisustvovali predstavnici Grada, vladika šumadijski Jovan, ministar odbrane Miloš Vučević i nekoliko hiljada građana, započela je himnom koju je izvodio duvački kvartet a u programu su učestvovali i glumci teatra "Joakim Vujić" i gost Petar Božović. 

Građanima i gostima obratili su se gradonačelnik Kragujevca u ostavci Nikola Dašić i ministar odbrane Miloš Vučević podsećajući na slavnog vojvodu Radomira Putnika. 

- Ponosni smo na našeg Kragujevčanina, školovanog, karijernog oficira koji je pet puta bio ministar vojni i dva puta načelnik Generalštaba - istakao je Dašić. 

Svečanost je završena kompozicijom "Marš na Drinu" koja je zahvaljujući vojvodi Radomiru Putniku prvi put izvedena u zdanju ispred kog se nalazi i novi Trg i njegov spomenik. Iz te iste zgrade Putnik je vodio ratne operacije u Prvom svetskom ratu...