01.02.2024.

14:20

Foto: S.K.

Srbija

Ovde je ručak tri puta jeftiniji od kutije cigara! Gde to ima?

Ali, koliko košta taj dobar obrok? U novosadskim restoranima ručak za jednu osobu je između 1.000, do 3.000 dinara, ima i skupljih... zavisi nivoa restorana i izbora jela.

Mladi ljudi vole i nešto "s nogu", a pljeskavica košta od 300 do 350,koliko je približno i mini pica...

Novosadski studenti, čini se prolaze najbolje...

Redovni studenti Novosadskog univeruiteta u menzi Studentskog centra doručkuju za 50 dinara, ručaju za 120, a večera tamo kođta svega 90 dinara!

Da ne bude zabuen i samofinansirajući studenti mogu tamo da svrate kad su gladni ali plaćaju samo nešto skuplje - doručak 120 dinara, ručak 300, a večeru 220 dinara!

Informer

- Sve je stvarno ukusno, svakog dana ima po nekoliko opcija između kojih možeš da odabereš šta želiš. Supa ili čorba je obavezna, a onda za glavno jelo možeš da odabereš, na primer, sarmu, pljeskavicu sa pireom, musaku, pasulj, šnicle, ribu, piletinu - kaže za "Informer" Uroš Gavrilović iz Bajine Bašte, brucoš na Fakultetu tehničkih nauka.
U tri studentska restorana, dva u Velikoj menzi, i jednom u prizemlju "Spensa", hrani se oko 10.000 studenata , koji pohađaju nastavu na jednom od 14 fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

- Veoma rado ručam u menzi. Hrane ima dovoljno, čak i za one probirljive Uvek za ručak ima nekog voća ili deserta i to sve za 120 dinara. Кoliko trećina pakle jeftinijih cigareta! – kaže Nataša Poša iz Zrenjanina, studentkinja četvrte godine Filozofskog fakulteta.
Кuhinja Studentskog centra "Novi Sad" je jedna od najbolje opremljenih u celoj Srbiji, a dnevno pripreme 6.500 porcija hrane. Jelovnik se formira na svakih 15 dana.

Informer

- Jelovnik je vrlo raznovrstan i izbalansiran, prilagođen je potrebama svih grupa korisnika, uključujući i vegetarijance. Ujedno, za studente sa posebnim prehrambenim potrebama pripremamo i jedan broj dijetalnih obroka, koji su prilagođeni njihovim zahtevima – kaže za Informer Zoran Martinović, direktor Studentskog centra u Novom Sadu.