12.02.2024.

16:36

Foto: RTS printscreen

Srbija

Gde je najbolji burek u Srbiji? Kako gde? Pa u Čačku!

Otkad se pročulo da se u buregdžinici u čačanskom naselju Ljubić pravi najbolji burek mnogi i vikendom porane u kupovinu. Ne mare i da sačekaju samo da bi probali vruć specijalitet Gorana Pavlovića. Ima mušterija i iz drugih gradova.

- Čuli smo da je ovde najbolji i ovo je jedini razlog zašto smo krenuli iz Beograda ovamo. Da probamo najbolji burek u Srbiji! - kaže Boris Prokić, iz Beograda.

Informer

- Pitali smo usput na nekoliko mesta i svi su znali koga tražimo! Svi kažu da je burek ubedljivo najbolji - kaže Miloš Stojković iz Beograda.

Već tri decenije Goran Pavlović recept za burek ne menja. Vešto ručno razvija kore, meso je juneće a testo priprema dan ranije.

- Nema tajne za dobar burek osim predanosti poslu, dobro brašno, dobar fil i tanka kora, strogo tanka kora bez okrajaka i lepo složen burek -  objašnjava Goran Pavlović, buregdžija iz Čačka za RTS.

Godinama na takmičenju Udruženja Pekara Srbije Goranov burek je zapažen, a na poslednjoj Pekarijadi proglašen je za najbolji u Srbiji.

- Bilo ko od tih 10 momaka koji su bili u finalu da je pobedio da je bilo 10 pehara, ja bih dodelio svakom od njih po pehar. Svaki je bio dobar kako je to žiri , kako su oni to procenili da je moj najbolji, stvarno ne znam. Možda sam sam se malo više potrudio - smatra Goran Pavlović.

Da bi brže uslužio kupce, Goran je poručio i nove peći. U poslu mu pomažu supruga i sin, a vredno rade šest dana u nedelji. I kupci iz daleka uverili su se u kvalitet bureka.