13.02.2024.

18:47

Foto: Foto: S. S.

Srbija

Kragujevački slikar "ogrebao" tri miliona dinara! Ali to nije cela priča!

Otkad je prošlog leta, baš u ovom lokalu "ogrebana" dobitna srećka od tri miliona dinara, po čaršiji se priča da mesto donosi sreću.

S namerom da proverimo koliko ima istine u tome da je neko na "grebalici" od 100 dinara zaradio tri miliona, posrećilo se i nama!

Jedan od aktera te priče, sedokosi čovek vedrog lica, i sad je verovali ili ne, vrteo u ruci šareni kartončić s ispisanim brojkama...

Informer

- Evo, ovde je dobitak!  - nasmejao se kad nas je konobar uputio ka njemu. 

Tek nekoliko gostiju unutra, svi se uključiše u razgovor, ali niko neće da se fotografiše!

Mile, veseli čovek sa srećkom, u avgustu je mogao da bude, milioner!

- Tad sam bio najbliži većim parama, a nema dana ne kupim bar jednu "greb greb". Ne igram ništa drugo, ni loto, ni bingo, niti idem u kladionicu - počinje priču.

- A kako je to bilo letos? Tu je bilo naše malo društvo, a ja pošao do trafike i viknem "'oće l' neko greb greb". Dadoše po stotku, donesem i kažem "evo, ljudi, birajte sami"!

Vadi iz džepa kovanicu od dva dinara, koja mu, kaže, služi samo za "grebanje"...

- Taman sam pola izgrebao, kad slikar vrisnu: "Daj svima piće! Miletu tri rakije, alal mu greba!"  Slikar je izabrao pravu! - smeje se i krsteći se dodaje "ovoga mi krsta"! 

Kaže da je slikar na recku čašćavao ceo dan, a nastavili su i kad je podigao premiju...

-  Kupio je za te pare "škodu", "polovnjaka", sredio atelje...- priča Mile. 
- J...ga, mogao sam ja da uzmem srećku, al' nije mi pisano. Popio sam rakiju od 3 miliona. To nema ni u Holivudu - odmahuje rukom...