19.02.2024.

14:30

Foto: Instagram/pobeda

Srbija

Novi trend u Kruševcu! Prave im rođendane, spremaju za manekene...

Od kada je pre 6,5 godina došao u porodicu Radosavljević Srećko je miljenik svih ukućana, a posebno vlasnice Jelene. Ovaj simpatični francuski buldog ima i svoj profil na Instagramu i iako tek gradi svoju bazu pratilaca, Srećka već prepoznaju na ulicama Kruševca.

- Profil na Instagramu otvorila je drugarica i od tada broj pratilaca lagano raste. Za sada ih je nešto manje od 600, ali već je popularan - kaže Jelena.

Među pratiocima, kako kaže, ima najviše stranaca koji i nude saradnju!

- Nude mu da reklamira proizvode i hranu za pse. Nismo mnogo razmišljali o tome, ali videćemo kako će se odvijati situacija i hoće li Srećko imati manekensku karijeru - kaže kroz smeh Jelena i dodaje da Srećko za sada najviše uživa u pažnji koju mu popularnost donosi.

Za svojih 6,5 godina, Srećko se i naputovao, obišao je Srbiju uzduž i popreko.

- Gde idem ja, ide i on. On je deo naše porodice i ne može se ni jedna aktivnost zamisliti bez njega. Ipak, najviše voli da je u parku, a od igračaka najviše voli loptice, mada sa plišanim igračkama spava - objašnjava Jelena i dodaje da se polako priprema žurka za njegov sedmi rođendan, u aprilu. 

- Rođendan slavimo u krugu porodice i prijatelja koji kupuju poklone, a svakodnevne aktivnosti delimo sa pratiocima na Instagramu. Vidim da je drugima simpatično da to vide - dodaje Jelena.

Informer

Bolonjezer Bruno, ljubimac porodice Milunović iz okoline Kruševca nedavno je "proslavio" četvrti rođendan. 

- Imali smo goste, tortu, poklone  – sve je bilo izvrsno. Što se Bruna tiče, svaki dan može tako - kaže Aleksandra za list "Pobeda".

Ova porodica 25 godina ima kućne ljubimce, a Bruno je stigao sasvim slučajno.

- Nismo to planirali. Dobili smo ga na poklon i očigledno nam je bio suđen - kaže Aleksandra ponosna vlasnica.

Svaki dan sa Brunom ispunjen je brojnim aktivnostima.

- Mnogo igranja, duge šetnje, animiranje i briga o svim članovima porodice i onda dremka kad se umori i sve ponovo - kaže vlasnica.

Na sam pomen reči "šetnjica" on je, kaže, srećan. Bagdala mu je omiljeno mesto za šetnju, a voli i putovanja automobilom i upoznavanje drugara.

Aleksandra kaže da je itekako tačna poslovica da je pas najbolji čovekov prijatelj.

- U našem slučaju je to potpuno tačno. Kakav god da nam je bio dan, Bruno je tu da nas oraspoloži i animira. Pravi prijatelj što bi se reklo. Savetujem sve one koji se dvoume da li da nabave psa da ne razmišljaju puno. Ako volite ljubimce, samo ćete ih još više zavoleti i naučiti mnogo toga novog o njima - kaže Aleksandra.