20.02.2024.

12:49

Foto: Foto: Informer, EPA Images

Srbija

Evo kada se otvara restoran Džejmija Olivera u Beogradu!

Jamie's Italian prostire se na 400 kvadrata a ima i terasu od 250 kvadratnih metara sa pogledom na Savu i Stari savski most.

Otvaranje se bliži, ali i dalje nije poznato da li će slavni šef doći u Beograd.

Kako piše vinoifino.rs iza Džejmijevog restorana stoji tim ljudi iz Kafeterije, odnosno JO brenda pod kojim posluje popularan lokalni lanac kafeterija.

 - Restoran je modernog dizajna, prilagođen je domaćem gostu. Izgledom podseća na klasične italijanske tratorije, toplih boja, materijala i tekstura.
Sam prostor je uređen u zemljanim tonovima smeđe, terakote, maslinasto zelene i nijanse peska i sa prirodnim materijalima poput drveta, kamena i kože, dok su ukrasne biljke dodate samo da naglase živopisnost prostora, navodi se u tesktu.


Za dizajn Džejmijevog restorana zadužen je studio Soho Design Studio na čelu sa arhitekticom Jelenom Stanojević.

Ovo je, podsetimo, prvi lokal iz lanca čuvenog TV kuvara koji se otvara u Srbiji a izbor kuvara, barmena i drugog osoblja obavljen je krajem prošle godine. 

Open Day za buduće kuvare, barmene, konobare i drugo osoblje restorana Jamie's Italian organizovan je 9. novembra. 

- Ponosimo se našom ponudom ukusne, visokokvalitetne italijanske hrane s dodirom Džejmi Olivera. Koristimo samo najbolje sastojke i fokusiramo se na jednostavne italijanske ukuse kako bismo osigurali da naši gosti odu s osmehom na licu. Posvećeni smo učenju i razvoju našeg tima. Svi naši zaposleni prolaze visokokvalitetnu obuku i stiču neophodne veštine za rad u našim restoranima, uz obilje italijanskog kulinarskog znanja – tako je glasio poziv budućim kuvarima, barmenima, konobarima i drugom osoblju restorana Jamie's Italian.