25.02.2024.

07:20

Foto: M. O.

Srbija

Beli vitezovi spremni! Mokrin čeka svetskog šampiona!

U finalu, za titulu šampiona boriće se dva guska, dva mlada vlasnika. Žućko je iz jata Lazara Adamova (15) i Crveni čiji je vlasnik Miodrag Trnić (19).

Ako Lazarov Žućko bude pobednik, ova "Gusanijada" će ući u istoriju. 

- Žućko ima već dve titule, bio je pobednik u kategoriji mladih, a prošle godine i u ligi dvogodaca. Ako osvoji seniorsku titulu biće ujedno i najmlađi šampion u sve tri kategorije, iako ima samo tri godine. Sa trećom titulom Žućko će postići ono što je do sada ostvario još samo gusak Milko. A i mladi Lazar bi bio najmlađi šampion jer ima samo 15 godina – prenosi zanimljivosti Živica Terzić, predsednik Udruženja guščara "Belo pero" za Novosti.

Informer

"Gusanijada" počinje u 10.15, a finale je uvek oko podne.

Po tradiciji dva najjača seoska gusana u finalu će se sresti na polovini puta od jedne i druge kuće vlasnika. Ovog puta biće to u Ulici Milana Malenčića.

Informer

Njegov ljubimac za pobedu će se boriti u ligi mladih, a protivnik mu je gusak Milana Dražića. U kategoriji dvogodaca sastaće se ljubimci Aleksandra Adamova ( Lazarevog oca) i Danijela Ognjanova.

U kvalifikacionim borbama do finala, u tri kategorije: mladih, dvogodaca i seniora, borilo se oko 140 belih pernatih vitezova.