18.04.2024.

10:20

Foto: Youtube printscreeen

Srbija

Ovde se "peku" najbolji mladi pekari! Marjan je šampion Srbije i oduševio umećem. Evo šta je pravio

Titulu najboljeg među mladim pekarima dobio je pletući pletenicu! Od testa! Učenik je treće godine srednje Hemijsko tehnološke škole, smera pekar, a pošto najviše voli da pravi pice, u budućnosti vidi sebe baš kao pizza majstora, pošto mu ponuda za posao već ne manjka.

- Za svoj biznis baš i ne znam, to ćemo videti vremenom, kako se bude vreme postavilo. Za početak ću raditi, trenutno imam neke ponude za posao, tako da videćemo kada završim školu - priča Marjan za RTV.

Pekari su u Subotici na ceni, mogu da zarade i šestocifrenu platu, a nije prvi put da državni prvak dolazi iz Hemijsko-tehnološke škole, poznate po dualnom obrazovanju.

- Škola ima fantastičnu saradnju sa poslodavcima i samim tim oni i od nas traže učenike, ukoliko znaju, ili preporuku za učenika za zaposlenje- ističe pomoćnica direktora Hemijsko-tehnološke škole Jadranka Vojnić Purčar.

Marjan praksu stiče i dok sprema pite za svoje društvo. Za sada nije otkrio recept koji preko peciva vodi do ženskog srca, kaže da taj put prelazi na drugačiji način, dok maminu kuhinju smatra nezamenjivom.

- Više volim kada moja mama to spremi, jer moja mama ipak najbolje kuva - kaže Marjan.

Pred njim je još nekoliko meseci do diplome, verovatno i do posla, a do tada mu preostaje da usavrši tehniku pripreme bureka.