12.05.2024.

09:00

Foto: Privatna arhiva

Srbija

Supermen na 350 km do Pariza! 'Smršao sam 7 kilograma, ali idem dalje'!

Milovan kaže da je u Lozani bio u Olimpijskom komitetu te da su mu rekli da se e-mailom obrati predsedniku Tomasu Bahu, što je, dodaje i uradio.
- Još su mu rekli da je trenutno prezauzet i da bih morao da se najavim do 10 dana ranije da bi me primili. Ipak sam odlučio da nastavim put za Pariz, jer mi vreme teče, a nadam se da ću dobiti odgovor – kaže Milovan Supermen, koji je u pismu zamolio predsednika Olimpijskog komiteta da mu dozvole da na Olimpijskim igrama trči sa teretom na 100 metara, u čemu drži Ginisov rekord.

Užički Supermen je krenuo dalje peške ka granici.
- Ostalo mi je još 350 kilometara do Pariza. Zdravlje me dobro služi, mada me finansije izdaju. Smršao sam 9 kg, jer glavna hrana mi je hleb, mleko, riba iz konzerve i jabuke. Nadam se da ću za 15 do 17 dana stići na Jelisejska polja i do Ajfelove kule – rekao je Milovan.

Milovan je pošao na oko 2.700 km dug put kroz sedam država. Cilj mu je da stigne na Olimpijske igre koje se održavaju 26. jula. Njemu je ovo treći put da kreće na put peške. Prvi put je išao peške za London 2012. godine kada je postao i zvanično Ginisov rekorder. Tu je 100 m sa 200 kg tereta pretrčao za 1 minut i 33,9 sekundi, dok je sa 50 kg tereta 100 m pretrčao za 25,19 sekundi.

Drugi put se užički Supermen uputio u Moskvu 2020. godine na proslavu Dana pobede nad fašizmom. Stigao je u Moskvu, ali se ubrzo vratio jer je tada bila pandemija korona virusa.
Sada, u 76.godini života sa srpskom zastavom na rancu Milovan gazi put Pariza.