• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/ Z. G.

08.04.2024

18:28

Užički Supermen stigao do Italije! Ide peške do Pariza! Sećate li se zašto?

B.I.

Vesti

Užički Supermen stigao do Italije! Ide peške do Pariza! Sećate li se zašto?

Podeli vest

Milovan Milutinović (76), poznatiji kao Užički Supermen zbog vitalnosti i spremnosti za fizičke poduhvate, stigao je peške do Italije.

Na put ka Parizu, Supermen je pre tačno mesec dana krenuo iz Užica.
- Nalazim se u Sloveniji, 50 km od Italije. Ima dosta problema i malo je jedan dan da pričam, a kamoli poruke da pišem. Tako, ako ovo sve izdržim do Pariza, ja sam pobednik i bez učešća na igrama – rekao nam je Milovan.

Milovan je pošao na oko 2.700 kilometara dug put, kroz sedam država i do sada je prevalio skoro trećinu puta.

Cilj mu je da stigne na Olimpijske igre koje se održavaju 26. jula.

Foto: Z. G.

Iz užica je krenuo na put 7. marta

 

Računao je da će stići 1. jula. Planira da se zadrži kod Tomasa Baha, predsednika Olimpijskog komitata i da ga zamoli za dozvolu da na Olimpijskim igrama trči na stazi od 100 metara sa teretom.
Njemu je ovo, podsetimo, treći put da kreće peške na daleki put.

Prvo je 2012. išao u London, kada je postao i zvanično Ginisov rekorder. Tu je stazu od 100 m sa 200 kg tereta pretrčao za 1 minut i 33,9 sekundi, dok je sa 50 kg tereta 100 m pretrčao za 25,19 sekundi! Drugi put se užički supermen uputio u Moskvu 2020. godine na proslavu Dana pobede nad fašizmom. Stigao je u Moskvu, ali se ubrzo vratio zbog pandemije koronavirusa.

Užički Supermen sada u 76. godini sa srpskom zastavom na rancu, gazi put ka Parizu i ne odustaje!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set