• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Z. G.

25.03.2024

18:32

Zašto je užička tvrđava zatvorena za posetioce?

Z. G.

Vesti

Zašto je užička tvrđava zatvorena za posetioce?

Podeli vest

Tvrđava Stari grad u Užicu narednih 45 dana neće raditi, a javnost je o razlozima obavestila gradonačelnica, lično!

Pored same tvrđave gradi se suvenirnica i Info centar pa narednih mesec i po dana neće biti obilaska Starog grada. 

- Projekat je vredan 21 milion dinara i finansira ga Grad Užice, Turistička organizacija Užice i Ministarstvo turizma. Sve vreme dok traju radovi posete na Starom gradu neće biti zbog bezbednosti posetilaca – rekla je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević. 


Ona je najavila i veliki projekat izgradnje Vodene kule (koja je nekada i postojala) u okviru kompleksa tvrđave. Za te radove je već potpisan ugovor o finansiranju sa partnerima iz Evropske unije. To je projekat vredan 900.000 dolara, od čega 500.000 dolara finansira Grad.

Foto: Z. G.

Gradonačelnica obišla radove pored Tvrđave

 

- Ovaj naš Stari grad zahvaljujući svim ulaganjima prethodnih godina izgleda sasvim drugačije i mnogo lepše. Turističku ponudu ćemo upotpuniti izgradnjom Info centra i rekonstrukcijom Vodene kule, kao i šetalištem sa desne strane Gradske plaže – istakla je gradonačelnica. 

Cilj je da se najveći turistički simboli Užica približe turistima i da ih dođe što više.

 
Danijela Arsić Đorđević, direktorka TO Užice podsetila je da su vrata rekonstruisanog Starog grada otvorena 2021. godine, te da je već naredne godine bilo 5.500 posetilaca, dok se broj prošle godine udvostručio, bilo ih je oko 11.000.

Direktorka TO Užice očekuje da će posete tvrđavi biti moguće već 1. maja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set