11.06.2024.

19:45

Foto: Rina

Srbija

Na ovo su Prijepoljci čekali 10 godina!

Iz lokalne samouprave najavili su nova ulaganja za unapređenje zdravstvenih usluga u Prijepolju a stomatološke i laboratorijske usluge u Kolovratu koristiće nekoliko hiljada građana.

Direktor Opšte bolnice Prijepolje Branko Gojaković istakao je da će građani moći da urade komplet laboratorijske analize, što će umnogome olakšati građanima Kolovrata i ostalih obližnjih mesta, a tako će biti rasterećena laboratorija u Prijepolju.

- Radimo na nabavci stuba za laparaskopiju što je najveća investicija u našoj bolnici u vrednosti 8,5 miliona dinara - rekao je Gojaković. U ovoj bolnici uskoro bi trebalo da počne da radi i skener jer je u toku obuka rendgen tehničara i radiologa.

Informer

Nabavka aparata za laboratoriju je donacija firme Adok, a u nabavci ostale opreme učstvovala je lokalna samouprava i Zdravstveni centar Užice.

Direktor Zdravstvenog centra Užice Aleksandar Lazić rekao je da se trude i zalažu da se zanovi oprema, da se omoguće nove analize i dostupnost pacijenata.

Informer

- Drago mi je da u Prijepolju postoje zdravstvene stanice Kolovrat i Brodarevo koje su servis lokalnom stanovništvu. Nije to mali broj, u Kolovratu je prijavljeno oko 5.500 pacijenata - rekao je Lazić.