• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.I.

14.05.2024

10:35

Strahinji predsednik Vučić lično obećao i ispunio obećanje! Dečak svom selu "doneo" asfaltni put nakon 30 godina, meštani oduševljeni: Ovo je naš Miloš Veliki!

RINA

Društvo

Strahinji predsednik Vučić lično obećao i ispunio obećanje! Dečak svom selu "doneo" asfaltni put nakon 30 godina, meštani oduševljeni: Ovo je naš Miloš Veliki!

Podeli vest

U Goločevinu stigao asvalt samo zbog Strahinje! Prvi metri asvalta, nakon 30 godina, stigli su u Goločevinu kod Prijepolja, a sve je poteklo od želje dečaka iz ovog sela, koju je saopštio predsedniku Srbije.

Iako mnoga sela u dolini Lima izumiru i ostaju bez žitelja, u selu Goločevina je pak drugačije. U njegovom ataru nije zabeležen odliv stanovništva, pa svi, koji su rešili da ostanu na vekovnom ognjištu, žive od poljoprivrede, i kažu, lepše im je nego u bilo kom gradu.

Najveći problem meštanima sve ove godine, bio je put, koji je decenijama u veoma lošem stanju, pa do sela, ističu, ne zna se da li bilo gore doći leti ili zimi. Spas im je nedavno stigao, dobili su asvalt, pa im je život u ovoj vrleti za toliko lakši.

Zanimljiv, a najvažniji detalj u celoj ovoj priči je to što je asvalt u ovo selo stigao po želji dečaka iz Goločevine, Strahinje Ćukovića, učenika sedmog razreda, koji je svoju i muku svojih zemljaka, preneo predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, i od njega poželeo da dobije asvalt u selo. Tada je i dobio obećanje.

- Kao što je obećao, predsednik je i ispunio, dobili smo asvalt, do kuće mi nije stigao, ali i za to sam dobio obećanje da će biti, nedostaje 500 metara, ali će uraditi, kao i ovo do sad što su uradili - rekao je Strahinja, i otkrio da je poželeo i jedno igralište.

Foto: RINA

 

Ne tako dugo nakon obećanja za put, mašine su stigle, i počeli prvi radovi, a za meštane nije bilo veće sreće.

- Ovo za nas nije put, nego magistrala. Ovo je za naš Miloš Veliki. Struja nam je rađena, ali imamo još neke drvene stubove koji treba da se urade, ali je bolje, nego što je bilo. Hvala Bogu da je imao neko da nas se seti - zahvalno je govorio deda Radoje Cvijović, meštanin sela.

Obišao ih je i predsednik opštine, Drago Popadić, i naglasio da se sada spaja deonica, koja je rađena pre 35 godina, i od tada se put nije ni nasuo.

- Ovu deonica od 550 metara finansira država, izuzetan kraj malinara, ovde imamo povratnike koji su napravili vikendice i kuće, i planiraju tu da se i vrate. Država je to prepoznala i izdvojila sredstva za ovaj putni pravac - rekao je Popadić.

Foto: RINA

 

Obzirom na to da se u ovom selu uglavnom stanovništvo bavi uzgajanjem maline, godinama su se suočavali sa problemom transporta roda do hladnjače u Prijepolju.

- Goločevina je poznata po malini, ali su otkljubljivači, zbog lošeg puta, izbegavali da dolaze kod nas, sada je druga priča - ispričao je za kraj Anđelko Ćuković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesić najavio: U toku rekonstrukcija 16 železničkih stanica
Društvo

Vesić najavio: U toku rekonstrukcija 16 železničkih stanica

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je Infrastruktura železnice Srbije sredinom aprila ove godine počela rekonstrukciju železničke stanice Gajdobra čime je, kako je rekao, započela rekonstrukcija 16 železničkih stanica širom Srbije.

13.05.2024

14:20

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija