18.06.2024.

14:14

Foto: S. S.

Srbija

Obnavlja se Dom zdravlja u Bresnici: Bolji uslovi za lečenje 30.000 ljudi

- Ovaj objekat je podignut 1988. godine i, praktično, nikada nije u potpunosti završen. Ovim ulaganjem Ministarstva postićićemo maksimalnu energetsku efikasnost i sve ono što je bilo neuslovno dovešćemo na potreban nivo - rekao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić koji je danas sa državnim sekretarom Aleksandrom Stefovskim obišao ovaj Dom zdravlja. 

Planirano je da bude zamenjena spoljna stolarija, kompletna izolacija a biće uređeni prilazi i trotoari...

- Ovo je izuzetno važan posao jer se na ovom mestu leči oko 30.000 ljudi. I pacijenti i osoblje imaće neuporedivo bolje uslove i za lečenje i za rad - zaključio je gradonačelnik Kragujevca.

Informer

Direktor Doma zdravlja u Kragujevcu, dr Vasilije Antić, ocenio je da su ulaganja Ministarstva veoma značajna za stabilan rad i razvoj primarne zdravstvene zaštite.
- Mnogi zdravstveni problemi mogu da se reše na primarnom nivou, a poboljšanjem uslova za rad i prijem u domu zdrvalja, obezbeđujemo da se na više nivoe dijagnostike i lečenja ide tek onda kada je to neophodno - naveo je Antić.

Informer

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, u poslednjih godinu i po dana uložilo je oko 835 miliona dinara u zdravstvo u Kragujevcu, a samo za ovaj Dom zdravlja u Bresnici biće utrošeno oko 35 miliona dinara.