19.06.2024.

13:56

Foto: Rina

Srbija

To je snaga volje! Sa dva odsto vida, obara rekorde u plivanju, a ovo mu je cilj!

Od kada je počela kupališna sezona na gradskim bazenima u Čačku, svakog jutra trenira.

- Benefiti plivanja su višestriki, što je opšte poznato, pogotovo, ako bi uzeli plivanje kao prvu aktivnost neke jutarnje gimnastike. Za razliku od drugih sportova, nekako je bezbolnije, a sa druge strane sam uticaj vode aktivira čitavo telo, odnosno kardiovaskularni i respiratorni sistem. Sa druge strane, svi znamo šta znači umiti se ujutro, a kamo li kada smo u vodi u ovako jednom lepom ambijentu uz prve zrake sunca. Meni, lično, mnogo znače bazeni u Čačku, jer ne moram da putujem tokom letnje sezone u druge gradove da bih kontinuirano trenirao i pripremao se za buduća takmičenja, među kojima je i Engleska - priča za agenciju Rina Lazar Filipović, paratriatlonac.

Informer

Lazar je u Srbiju, i svoj Čačak doneo brojne medalje, a, posebno se sprema za Englesku, s obzirom na to da se tamo održava pretposlednja trka kvalifikacionog perioda za paraolimpijske igre.

- U dobroj sam formi. Doneo sam bronzanu medalju sa Svetskog kupa u Turskoj, pre deset dana sam se vratio sa dve trke u Španiji, gde sam bio drugi, a u Italiji sam pre toga bio treći. Od Engleske, iskreno, očekujem dosta i voleo bih da se pokažem na toj trci, jer će od toga zavisiti kako će izgledati startna lista za paraolimpijske igre - zaključuje Lazar.