21.06.2024.

14:28

Foto: Z. G.

Srbija

Bili su najbolji na prijemnom na medicini u Beogradu! Čestitao im i dekan! A kako je ove godine?

 

Gimnazijalci iz Užica prednjače po pokazanim rezultatima na testovima iz biologije i hemije među ostalim kandidatima iz cele Srbije! 

Zato je dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu, prof. dr Lazar Davidović zvaničnim dopisom pohvalio i čestitao rukovodstvu Užičke gimnazije na ovom uspehu!

Tajna je kažu u ovoj školi, u pripremnoj nastavi i dobrim navikama učenika.

Informer

Profesor biologije Saša Stanojević 30 godina radi u Gimnaziji, a kako kaže za "Informer" u poslednjih 25 godina užički gimnazijalci prolaze sa velikim i zapaženim uspehom na svim fakultetima gde se na prijemnom polaže biologija. 

Informer

- I ove godine imam većinu dobrih učenika, koji će sigurno dobro proći na ispitima. Ima vredne, dobre i radne dece. Mada, ima i mali broj za koje mislim da je trebalo malo više da uče - kaže nastavnik biologije Saša Stanojević.

Pripreme za prijemne ispite počinju čim đaci pređu u IV razred. 

- Tako je svake godine, od septembra do kraja maja. Radimo u kontinuitetu kako bi u mozgu sazreo fiziološki mehanizam. Neprekidno učimo i obnavljamo gradivo – kaže profesor Stanojević.
Osim gimnazijalaca na prireme dolaze i deca iz Medicinske škole.
- Za prijemni ispit sam pripremao učenike iz Medicinske škole, a istakao bih posebno jednu učenicu iz Priboja za koju smem slobodno da kažem da će proći odlično. Ona se sprema za Fakultet na VMA. Ima i dece koja se spremaju za Stomatološki i Farmaceutski fakultet, i ne
sumnjam da će i oni postići dobre rezultate – zaključio je profesor.

Za jedno mesto, dva kandidata

Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu ove godine upisuje 460 redovnih studenata i 40 samofinansirajućih, a za polaganje prijemnog ispita prijavljeno je duplo više - 1030.