25.06.2024.

18:27

Foto: S. S.

Srbija

U Kragujevcu neverovatno skočile cene smeštaja! A ovo je razlog!

Festival koji se ove godine održava po 14. put u prostoru Kneževog arsenala dovodi od 27. do 29. juna velika domaća, regionalna i svetska imena: Zdravka Čolića, Bijelo dugme, holivudskog super stara Kijanu Rivsa sa grupom Dogstar, Partibrejkerse, Gobline, Palaye Royale, Circa Waves, Lil Pumpa itd...

Stoga ne čudi što se karte jedva moguću naći a izgleda i smeštaj! Program traje duboko posle ponoći, poslednje večeri,  prema satinici, ima nastupa i u 4 ujutru!

U najkraćem, ko za Arsenal fest nije rezervisao unapred smeštaj u nekom od hotela i pansiona u Kragujevcu, biće šokiran cenama.  

U jednom hotelu apartman koji je u proseku za tri dana koštao nešto preko 200, tokom trajanja festivala nudi se za astronomskih 900 evra!

 Slično je i kod drugih hotelijera i vlasnika apartmana ali je još uvek danas bilo moguće rezervisati i apartman po ceni od 600 evra iako je uobičajena cena nešto manja od 130 evra.

U Gradskoj turističkoj organizaciji kažu da je većina kapaciteta već rezervisana i da je, prema njihovoj statistici cena iznajmljivanja u proseku viša za 50 odsto nego prošle godine.

Podsetimo, Arsenal fest 2024. otvara se nastupom benda Dogstar u kojem bas gitaru svira holivudska zvezda Kijanu Rivs. 
Nastupaju Asian Dub Foundation, Prtibrejkersi i Brkovi.
Sledećeg dana, takođe na glavnoj sceni posetioci će moći da vide i čuju Bijelo dugme, Nouvelle Vague, Lit Pump i Coby.
U subotu 29. juna na Main Stage izaćiće regionalna zvezda Zdravko Čolić sa Simfonijakim orkestrom, Goblini, Palaye Royale i Circa Waves.