10.07.2024.

15:21

Foto: zdravopancevo.rs

Srbija

Drama u Pančevu! Cela Misa digla se na noge! Satima tražili komšiju (73)!

Šta se dogodilo? Muškarac (73)izgubio se juče u popodnevnim časovima u okolini Stare i Nove Mise. Krenuo je biciklom kući i zalutao, piše zdravopančevo.rs.

- Do sada nikad nije imao takvih problema, ne pati od demencije, ne pije… Živi sam i srećom pozvao je nas, komšije. Rekao nam je šta mu se dogodilo, da je pao s bicikla u jarak, ali nije mogao da nam objasni gde je – ispričala je komšinica nesrećnog čoveka.

Komšije iz zgrade su se organizovale i krenule da ga traže. Potraga je potrajala od 19.30 do 21.30, ali nisu uspeli da ga pronađu.

– Bili smo na vezi sa njim, ali bio je potpuno dezorijentisan, uspeo je samo da nam kaže da vidi šumu i da pokušava da izađe na Novoseljanski put. Međutim, nikako nije uspevao da nađe izlaz… Govorio nam je potom da oko sebe vidi samo kukuruze i suncokrete i tako sve dok noć nije pala, pa nije mogao da vidi skoro ništa više. Bio je to pravi horor film, baš smo se uznemirili, vreme je curilo, a mi više nismo imali potez – nastavlja naša sagovornica.

Tada su, kaže, rešili da u pomoć pozovu policiju.

Informer

– Došle su tri patrole i naredna tri sata su se policajci zavlačili po svim prosecima i pročešljali su čitav prostor tražeći ga. Na kraju se policajac iz Sefkerina dosetio na osnovu opisa terena gde bi čovek mogao biti i uputili su se na tu stranu neprestano ga dozivajući. I konačno, na oko deset kilometara od Mise, u njivi na putu ka Dolovu, čuli su komšiju kako zviždi i pokušava da ih dozove. Već je bio iznemogao jer po onoj vrućini nije od popodnevnih sati popio ni kap vode - dodala je komšinica nesrećnog čoveka. 

Čovek je odmah prevezen u bolnicu i zbrinut, a svi koji su satima proživljavali ovu dramu mogli su da odahnu.

– Potraga se uspešno završila zahvaljujući trudu i požrtvovanju svih prisutnih, ali najveću zahvalnost dugujemo pančevačkoj policiji bez čije pomoći ova priča možda ne bi imala srećan kraj. Sve pohvale za tri patrole koje su dežurale u noći između 8. i 9. jula. Veliko bravo za hrabre momke i prelepu policajku koja je bila u toj ekipi – napisala je sugrađanka u ime svojih komšija.