17.07.2024.

18:14

Foto: Shutterstock

Srbija

Na brzinu, pa polako! Milan i Sara uživaju u ljubavi, a upoznali su se kao na filmu!

Oboje su zaposleni. Povremeno izlaze, ali im se, kažu, društvo već osulo pa im se i društveni život promenio. 

A onda su sasvim slučajno čuli za"speed dating"  ili "brzo upoznavanje" kakvo su, smeju se, videli samo na filmu. 

- Mi smo se upoznali baš tako. Videli smo na društvenim mrežama da se organizuje u jednom kafiću u Novom Sadu. Bila je dovoljna samo prijava, a onda smo se tamo našli. Svako ko je došao imao je priliku da razgovara sa osobom suprotnog pola pet minuta i to je to - priča Milan smejući se i ističe da mu se Sara "na prvu" nije dopala.

- Ali, tim "Brzog upoznavanja" je osetio da se tu kriju neke varnice! - dodaje Sara.

Dobili su, kaže, "još jednu šansu", kada su ih pozvali na "nagradnu večeru". 

- Ta večera, na koju smo oboje neveljno otišli, bila je, izgleda sudbinska! Od tada smo se videli još nekoliko puta i eto, sad smo par, sa planom za budućnost - kaže Milan. 

Njih dvoje nisu jedini koji su se spojili na ovaj način. 

Moderne provodadžijke Novosađanke Tijana Majkić (34) i Ivana Bjelić (34) dosetile su se pre godinu i po dana da "filmski scenario" smeste u realnost. 

- Primetile smo da naši prijatelji, pa čak i roditelji, više gledaju u telefon, nego što pričaju sa nama kada smo zajedno u društvu. I u svom okruženju imamo prijatelje koji su sami, a želeli bi da upoznaju nekog, da se druže, i tako smo počele - kaže Ivana, menadžerka po zanimanju.

Dosad su organizovale desetak "brzih sastanaka" u privatnoj režiji. Deset muškaraca i deset žena pričaju međusobno, svako ima pet minuta da se predstavi.

- Ljudi koji dolaze, znaju zašto su tu. Neki su uzbuđeni, neki sramežljivi, ali je zabavno i ima puno anegdota.  Uz prijavu, svako nam napiše nešto o sebi a onda ih organizujemo po grupama od 30 do 45 godina, od 45 do 53 i 53+...Najviše ih ima od 30 do 45 - kaže Tijana, koja napominje da ima dečka. 

Ponosne su što su "zaslužne" za nekoliko rođenih ljubavi.

- Imamo Borisa i Emu koji su u vezi skoro godinu dana, pa Jelenu i Dimitrija, a evo, tu su i Milan i Sara, svima želimo sreću - poručuju u glas i ne haju što ih prijatelji zovu "provodadžijke". 

- Pa to i jesmo! - poručuju naše sagovornice.