21.07.2024.

17:46

Foto: Infocentarjug

Srbija

Španci imaju Bunol, a mi Lebane! Srpski Paradajz fest obara rekorde!

Ove godine bi bilo znatno više izlagača, ali je, na žalost, bilo mesta za oko 40 štandova. Zato su opštinari već sada dobili zadatak za narednu godinu da prošire prostor. 

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović u prisustvu narodnih poslanika Nevene Đurić i Neneda Krstića i predstavnika lokalne samouprave po tradiciji je kao i prethodnih godina obišao kompletan izložbeni prostor i porazgovarao sa svim poljoprivrednicima na ovogodišnjem Paradajz festu. 

Gosti iz okoline ali i iz drugih gradova Srbije, Makedonije, Bugarske mogli su i da degustiraju i da kupe paradajz, tvrde domaćini, najbolji na svetu.

- Paradajz fest nije samo pokretač našeg privrednog i turističkog prosperiteta, već i prilika da razvijemo turizam i ugostimo turiste iz svih delova naše lepe Srbije i regiona kako bi videli i osetili lepotu juga Srbije kao i mirise i ukuse naših domaćih proizvoda, od kojih je jedan svakako paradajz - rekao je predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović, prenosi Infocentarjug. 

Prvo veče Lebane je pevalo uz trubače i Lexington bend, a pravi spektakl je bio sinoć, kada je više od šest hiljada ljudi došlo na koncert Dragane Mirković

Domaćini kažu da su oboreni svi rekordi posećenosti otkad postoji ova manifestacija, a posetioci imaju prilike da uživaju u đakonijama od paradajza do kraja dana.