23.07.2024.

16:28

Foto: K.K.

Srbija

Mali Laza (11) prodaje bostan zbog Crvene zvezde! I to nije sve!

On živi kao i svaki vršnjak njegovih godina, ide u školu, voli sport, fudbal, košarku i Crvenu zvezdu. Ljubav prema beogradskim crveno-belima podstakla ga je da se pridruži porodičnom biznisu – prodaji bostana!

Zajedno sa najboljim drugom Tadijom Petrovićem prodaje lubenice i dinje da bi skupili novac da kupe sezonske ulaznice za mečeve Crvene zvezde.

- Mnogo volim Crvenu zvezdu i redovno idem na njene utakmice. Odlučili smo da prodajemo bostan da bi zaradili novac i mogli da ispratimo sve utakmice u Evorpi. Ja sakupljam dresove, imam ih oko petnaestak, a omiljeni igrač mi je Aleksandar Kata - govori Laza uz osmeh koji pleni.

- A bostan kupuju svi, i najvijači drugih klubova - dodaje.

Informer

I njegov drug Tadija kaže da mu ništa nije teško kada je Zvezda u pitanju.

- Odlučili smo se da pametno iskoristimo svoje vreme i da skupimo novac za sezonske karte za utakmice Zvezde. Ljubav je toliko velika da nas ni vrućine ne sprečavaju da prodajemo i zaradimo novac za odlazak na Marakanu - priča s oduševljenjem.

Podjednako prate i reprezentaciju.

- Bio sam u Minhenu gledao Srbija-Slovenija i Srbija-Danska. Mogli smo bolje, ali je i Evropsko prvenstvo veliki uspeh.                        

Ovi mališani ne moraju da prodaju bostan da bi išli na utakmice, ali je njihova želja da to urade obradovala porodice, jer je stigla potvrda da deca znaju šta su prave vrednosti.

- Naravno da bi išli na utakmice i da ne prodaju, kao što su i do sada, ali je lepo kada vidimo da ne beže od posla. Lazar je ponos cele porodice, izuzetno i odgovorno dete - kaže njegova majka Marija Petrović Živković.

Informer

- Natprosečno je inteligencije, uskoro kreće u peti razred, a do sada nije dobio ocenu manju od petice. Redovno učestvuje na takmičenjima, omiljena mu je matematika i gotovo se uvek vrati sa nekom nagradom. Voli da igra šah, osvojio je i prvu nagradu na takmičenju koje je organizovala opština Palilula. Bavi se i programiranjem, sada je prebačen i u grupu gde se nalaze starija deca. Laza je dete za poželeti - ponosno ističe Marija.  

Ispred ove tezge u Čokotu uvek ima kupaca, a uz ukusnu lubenicu ili dinju dobijate i osmehe mališana koji nemaju cenu. Neizostavno je reći da je tu i Lazina sestra Mila (2,5) koja svojim vragolijama razveseli kupce i “natera” brata i Tadiju da slobodno vreme posvete igri sa njom.