23.07.2024.

16:47

Foto: privatna arhiva

Srbija

Kad je zagrizao, Sonja je bila u čudu! "Brka" nije imao kud! Ovako je bilo

Kad god može otisne se sa suprugom Mirkom čamcem daleko od obale i zabace štapove. Kaže, to je odmor za dušu. Pa još ako i upeca nešto, a to se gotovo često dešava, to je pravi užitak.
Upravo joj se jedan nesvakidašnji, dogodio pre dva dana, kada se jedva izborila sa "brkom" koji je merio 21 kg i 380 grama sa skoro metar i po dužine!
Soma kapitalca je Sonja upecala a da joj niko u prvom trenutku nije poverovao! 


- Volim da pecam. Uživam. I uvek je to bilo nešto sitno. Otprilike sam do sada upecala soma od dva, do dva i po kilograma . Ovakvu grdosiju nikada, nisam ni sanjala da mogu. Nakon jutarnje kafe, suprug i ja izvezli smo se čamcem od Donjeg Milanovca malo dalje, kod sela Oreškovica i usidrili se na dubini od oko 18 metara. Imam svoj štap koji mi je talija, jer na njemu peca moj sin Nikola, koji je uz supruga Mirka strastveni pecaroš. Prošle godine je njime upecao soma teškog 17
kilograma, dok je najkrupniji primerak bio u Meredovu težak 22 kilograma. Sad sam se tu uvrstila i ja- priča ushićeno ova bibliotekarka i nastavlja.

Informer

- Nisama ni slutila šta će me snaći nakon što sam zabacila. Moj štap je nakon par minuta počeo da se trza. Uspela sam da izustim "Mirko, ovo je krupan som! Otkači sidro!" Bože, toliko me je adrealin "spucao" da sam želela sve sama. Zamarala sam soma i nakon borbe koja je, boga mi, trajala 15-20 minuta a činilo mi se kao večnost, riba se našla na površini vode. Dobila sam upalu mišića, sve me boli, ali isplatilo se -, ponosno nam je svoju pecarošku priču ispričala Sonja.
Usledilo je fotografisanje, jer ovo se mora zabeležiti. Nije mala stvar pogotovo kada jedna žena kako Sonja kaže zada domaći zadatak, jačem polu.

Informer

Mnogim alasima to ne polazi uvek za rukom, njoj se posrećilo. Pa stoga će ovaj trenutak pamtiti za ceo život, uverena je.