• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rina.rs

24.04.2023

15:46

NEVEROVATAN ULOV NA GRUŽANSKOM JEZERU! Ribolovci se sat vremena mučili da izvuku soma kapitalca na čamac, evo koliko je dugačak (FOTO/VIDEO)

Rina.rs

Vesti

NEVEROVATAN ULOV NA GRUŽANSKOM JEZERU! Ribolovci se sat vremena mučili da izvuku soma kapitalca na čamac, evo koliko je dugačak (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Som dužine preko dva metra i težine 90 kilograma ulovljen je u Gružanskom jezeru kod Knića, a ribolovci su jedva uspeli da ga izvuku na površinu čamca.

Neverovatan primerak soma kapitalca ulovljen je na Gružanskom jezeru kod Knića. Ribolovac Dragan uspeo je uz mamac od žive ribe da namami pravog vodenog gorostasa na svoju udicu. Prava borba da iz vode izvuku soma na čamac potrajala je skoro čitav sat, a u pomoć mu je priskočio i kolega ribolovac Ivan Milovanović.

- Odmah sam na štapu osetio da je u pitanju krupna riba, al kad smo krenuli da izvlačimo ostali smo iznenađeni. Prava muka bila je toliki primerak izbaciti iz vode na čamac. Bilo je povuci-potegni, ali smo na kraju ipak uspeli - rekao je Dragan Milutinović.

Kada su ga izvukli, tek tada su mogli da vide koliko je zapravo ogromna riba koju je ovaj ribolovac upecao. A kada su soma kapitalca stavili na vagu, opet su doživeli iznenađenje.

- Dug je dva metra i 15 centimetara, a težak 90 kilograma. Stavrno veliki i kapitalni primerak, za koji morate imati stvarno veliku sreću da vam dođe na udicu. Ja pecam preko dvadeset godina, a ovo je do sada njaveći ulov u mojoj karijeri - dodao je Dragan.

Gružansko jezero kod Knića poznato je po velikim, kapitalnim primercima ribe, ali ipak jako teško ih je uloviti i zadržati na štapu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 1 godinu

1.MAJA KREĆE LOVOSTAJ NA SOMA ZBOG MRESTA. 90 kg MAJKO MILA KOLIKO STOTINA HILJADA JAJAŠACA IMA U NJEMU TJ. KOLIKO KILA IKRE ILI MLEČA.

NEOBIČNA LJUBAVNA PRIČA BOJANE I KRISTIJANA IZ ZRENJANINA! Zajedno su zabacili udicu, a onda...
Srbija

NEOBIČNA LJUBAVNA PRIČA BOJANE I KRISTIJANA IZ ZRENJANINA! Zajedno su zabacili udicu, a onda...

Bojana Stojanov, mlada i šarmatna Zrenjaninka, uz sklonost da poput brojnih svojih vršnjakinja, uvek izgleda atraktivno i lepo,bude aktivna u društvenom životu, gaji neobičnu strast i ljubav prema pecanju i uz blinkere, meredov, mamce, ali i svog dečka Kristijana, u kojeg je, kako sama kaže zaljubljena “do ušiju”, svaki slobodan vikend provodi na nekoj reci ili jezeru, pecajući

24.11.2022

10:31

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set