Foto: V. J.
Srbija
(VIDEO) Pojeli 200 litara riblje čorbe! Više od 10 godina Slobodan je sprema na isti način, baš ovako
Naša ekipa bogovski se provela ove godine i to one glavne večeri kad su gradski park i dunavski kej mirisali na riblju čorbu.
Ove godine pripremljeno je 200 litara, u dva puna kazana, pa su posetioci, kojih je bilo više od hiljadu, mogli da uživaju degustirajući i uživajući u retko dobrom specijalitetu.
Glavni majstor, alas Slobodan Knežević iz Velikog Gradišta već godinanama dobitnik je mnogobrojnih nagrada u pripremanju prave alaske čorbe. Da je bilo još dva kazana i to bi se pojelo!
Informer
Posetioci su u redu čekali da dobiju svoju porciju.
Informer
- Kuvam već 12 godina čorbu za narod. Ona mora bar četiri sata da se gotovi da bi bila ukusna ili da i riba ispusti sva svoja svojstva i mirise. Potrebne su različite vrste rečne ribe, dosta povrća i puno ljubavi. Ostalo se ne otkriva - napominje majstor Slobodan.
Nekada su alasi iz Velikog Gradišta kuvali čorbu od Dunavske vode, što danas nije praksa, ali miris sveže čorbe, mnoge iz ovog kraja vraća u dobra stara vremena...