29.07.2024.

10:38

Foto: Privatna arhiva

Srbija

Monstruozno! Porodici iz Kragujevca otrovana dva psa! Policija preuzela snimak kamere!

- Na snimku se vidi jedan pas, a bilo ih je dva...To su bili otac i ćerka, predobri, mazni, pravi ljubimci koje nema ko nije voleo iz komšiluka. Pablo i Bela su bili miljenici dece, bilo je prelepo gledati ih kako se igraju i rastu zajedno. Oba su uginula. Sve je to snimljeno u vremenu od 4. 12 do 4.17. Policija je preuzela snimke - kaže za Informer Milena Rančič, vlasnica pasa iz kragujevačkog naselja Erdoglija.

- Kamera je "uhvatila" tog čoveka šta radi, a vidi se samo jedan pas. Oba su to pojela. Otrovao nam je dva psa, mužjaka i ženku - priča Milena koja još ne može da dođe k sebi od šoka i neverice.

- Moja majka drži časove matematike i pitam se šta da se to desilo kad su deca dolazila, da su došla u kontakt sa tim sadržajem, dodirnulo lice ili usta - dodaje ona. 

Informer

Slučaj su prijavili policiji. 

- Policija je uzela sve podatke sa kamere, mnogi ovde znaju i kako se zove taj čovek, i da u svoj stan, u susednoj zgradi, dolazi povremeno. Mi, starosedeoci u ovom kraju, očekujemo da će trovanje naših ljubimaca konačno prestati. Pabla i Belu ništa ne može da vrati. Kako ću osmogodišnjoj ćerki da objasnim, živa nisam. Moraće će da razume smrt ljubimaca ali kako će razumeti da postoje ljudi toliko zli da joj otruju detinjstvo, zaista ne znam. I ne želim da znam - očajna je Kragujevčanka koja neće odustati od pravde.

Podsećamo, korisnici društvenih mreža, ljubitelji životinja i aktivisti, traže da “Kragujevački trovač” koga su sigurnosne kamere uhvatile na delu, bude najoštrije kažnjen. Rešeni su, poručuju, da ovaj slučaj neće završiti u fioci.