06.08.2024.

17:16

Foto: TO Bela Palanka

Srbija

Organizatori Dana banice u Beloj Palanci pred velikim problemom! Svi bi da učestvuju, a kako?

Prema rečima direktora Turističke organizacije Bele Palanke Miloša Lilića kako su počeli sa priprema ovogodišnjih Dana banica, sve najavljuje da će biti nekih rekorda. 

- Do kraja jula bile su otvorene prijave za učesnike a ukupno je prijavljeno 359 takmičara. Po prvi put smo morali da ograničimo broj učesnika na 350, a svi oni koji su se prijavili posle ovog broja moći će da učestvuju samo ukoliko neko od takmičara odustane - rekao je Lilić.

Do početka manifestacije ostalo još nekoliko dana ali za organizatore ima još posla.

Lilić ističe da je veliki broj i prijavljene dece za učestvovanje u radionicama, a promoter će biti čuveni kuvar s TV ekrana Nenad Gladić.

Informer

Najbolje na Danima banice ocenjivaće internacionalni žiri, a organizatori su pripremili i brojne novine, poput izbora za najbolju fotografiju, izložbu fotografija sa prethodnih manifestacija ali i ukrštanje oklagija medijskih i turističkih radnika.

Direktor TO je dodao da su po prvi put ove godine prijavljeni učesnici iz cele Srbije i pozvao je sve da dođu u Belu Palanku i uživaju u ukusima i mirisima banice ali i bogatom trodnevnom programu manifestacije.

Dani banice počinje u petak 9. i trajaće do nedelje 11. avgusta. Organizatori Dana banice i Sajma starih i umetničkih zanata su TO Bele Palanke i Narodna biblioteka "Vuk Karadžić" a pokrovitelj opština Bela Palanka i Ministarstvo turizma i omladine.