07.08.2024.

14:21

Foto: Lj. S.

Srbija

(VIDEO) Kakva uživancija! Toplički đakuzi "razbija"!

Vlasnici su napravili neobičan đakuzi - kadu, ispod koje lože vatru i tako zagrevaju vodu, koja iz creva dolazi u kadu.

Vlasnik ovog "topličkog đakuzija" je Dušan Žugić, koji je staru kuću u Konjarniku dobio od prijatelja i polako je, kaže, uređuje.

Najviše pažnje usmerio je na đakuzi. Napravio ga je prošle godine, a sada ga je "obogatio švajcarskom opremom za prave đakuzije".

- Došle su nam dve prijateljice iz Švajcarske, koje su rodom iz Prokuplja i doveli smo ih ovde. Kada su videle naš izum, poklonile su nam podlogu i pumpu koja liči na usisivač kojom se prave balončići u vodi. Sada je naš đakuzi kompletan - kaže nam Žugić.

Dodaje da je sve krenulo od njegove supruge koja mnogo voli toplu vodu, i on je rešio da joj udovolji.
- Postavio sam kadu u dvorištu, "optočio je" daskama, podigao na drvene stubiće i dole napravio ložište. Napunimo kadu, založimo vatru ispod, i uživamo u našem đakuziju u kojem sada ima i hidromasaže - detaljno opisuje Dušan.

Toplota vode je 40 stepeni Celzijusa i održava se, nastavlja žipovisno naš domaćin, tako što se ukoliko je hladnija, ubaci još jedno drvo, a ukoliko postane vrelija, doda se hladna voda "česmovača".

Ovo je samo početak ostvarenja njegovih ideja koje se, dodaje, rađaju svaki put kada iskoristi neki slobodan dan i ode u Konjarnik.

Od paleta je napravio plato na kojem su dve fotelje odakle puca pogled na okolinu.
Tu je i skara (roštilj), prostor za letnje obroke sa prijateljima...


Međutim, i ovo što je sada napravljeno je dovoljno da se nedeljom okupe porodica i prijatelji i da se lepo provede dan, kaže.