10.08.2024.

09:59

Foto: S. D.

Srbija

(VIDEO) Laura iz Španije pokidala "Vranjanku"! Slušajte kako peva, a volela bi da ima karijeru kao...

Pevačica Laura Marin (20) iz grada na severozapadu Španije, može se reći, napravila je karijeru pevajući pesme naših pevača! 

Sa devet godina je putem youtub-a slučajno čula pesmu Radiše Uroševića "Ajde selo da selimo" i od toga dana, kaže, zavolela je muziku sa prostora bivše Jugoslavije.

Od 14. je počela da uči srpski jezik pa do danas već govori odlično i s lakoćom uči nove pesme. 

Pre nekoliko dana prvi put je bila u Srbiji i kao pevačica nastupila u Novom Pazaru na Festivalu Zeman. 

- To je bila ljubav na prvo slušanje i posle sam počela da istražujem o jeziku i Srbiji. Sve na internetu postoji, toliko informacija, besplatno, ja sam jednostavno svaki dan, 30 minuta radila na sebi, učila jezik, napravila plan, pošto nisam htela da trošim novac sve sam sama naučila. Bila sam dispciplinovana naučila i pevam i dan danas - ispričala nam je Laura tokom posete Srbiji.

Oduševljena je gostoprimstvom i Srbijom.

 - Koliko je lepa Srbija! Ovde su mi pokazali Petrovu crkvu, manastir Đurđeve stupove, prvi put vidim ovako lepe spomenike, videla sam planine okolo, presrećna sam što sam konačno došla u Srbiju - kaže Laura.

Osim srpskog jezika, Laura uči klasične jezike, latinski i starogrčki, govori još nekoliko evropskih jezika.

Laura kaže da njenom okruženju nije bilo neobično to što sluša i peva muziku na srpskom jeziku, a želja joj je da ima karijeru kao jedna naša pevačica.

- Da ne budem skromna, volela bih da budem Laura Marin, a da imam karijeru kao Lepa Brena! A Ceca ima repertoar koji mi je najdraži - kaže Laura smejući se.

Nada se će uskoro opet imati priliku da nastupi u Srbiji.

Poslušajte kako peva jednu od naših poznatih pesama: