29.08.2024.

14:20

Foto: TV Vranje

Srbija

A u Vranju, šta vam duša ište! Kraj leta uz muziku domaćih zvezda

Sve gradske strukture, javna preduzeća i ustanove, te brojni pojedinci doprineli su da ovogodišnji Dani Vranja budu atraktivni.

Najposećeniji su, kao i obično, koncerti muzičkih zvezda. Na centralnoj bini pevaće Ana
Bekuta, Angelina, Piloti i Milica Pavlović.


Prateći program ima važnu ulogu u očuvanju istorije i kulturnog nasleđa grada.


- To će biti podsećanje ili upoznavanje onih koji ne znaju šta je nekad bili staro Vranje, pa tako imamo radionice grnčarstva i izrade nakita, predstvaljanje starih zanata sa ovog prostora koji se polako gube, ali mi i na ovaj način želimo da pokažemo da je to nešto što moramo da čuvamo - kaže zamenik gradonačelnika Vranja Milan Ilić.

Neki od programa odvijaju se do nedelje od 10 sati na gradskom gradskom šetalištu, ali i u Gradskom parku i na Trgu Staniše Stošića, dok je centralna bina locirana na parkingu kod robne pijace.
Prvi dan je obeležio nastup folklorista i koncert trubača i Ane Bekute, a danas, preporučuju domaćini, izložbe "Znamenite ličnosti Vranja" i "Vranje nekad i sad". U nastavku je predviđen glumački prikaz odlomaka iz dela Borisava Stankovića pod nazivom "Stari dani". Na platou kod Robne kuće pod nazivom "Ulica starih zanata", planirane su radionice grnčarstva, duboreza, likovna i radionica tkanja, kao i kreativni atelje mozaika.

Na Trgu Staniše Stošića, od 19 sati, biće održan multimedijalni događaj "Vranje kroz vreme". Na centralnoj bini od 21 sat nastupiće Mila Nikolić, a nakon toga koncert će održati Angelina.

U petak nastupaju Piloti a u subotu Milica Pavlović.