10.09.2024.

15:38

Foto: Foto: V.J.

Srbija

On je omiljeni "čika doca"! Dr Novici raduju se i deca i roditelji

Novica Despotović, pedijatar u penziji koju je stekao radeći u Kragujevcu prihvatio je predlog da dođe u Donji Milanovac i da nastavi da radi.

- Zahvaljujući pomoći opštine Majdanpek koja je omogućila našem kolegi dr Despotoviću, da ovde dobije sve neophpdne uslove za život i rad, naši mališani će imati svog lekara. Kolega je iz velikog centra, iz Kragujevca, došao u ovo malo podunavsko mesto i odmah je dobro prihvaćen. Najvažnije nam je da roditelji sada vraćaju zdravstvene kartone mališana iz Zdravstvenih centara u okruženju u našu ustanovu - kaže dr Vladica Petrović, upravnik Zdravstvene stanice u Donjem Milanovcu.

Uprkos tome što nije bilo stalne pedijatrijske službe, dr Petrović kaže da su se trudili da dovode stručnjake ali su sada svi veoma zadovoljni što imaju dečjeg lekara.

A zadovoljan je i dr Despotović. 
- Čim sam došao u Donji Milanovac početkom avgusta, ja sam ga zavoleo. Ovo je tako lep mali grad na Dunavu i lepo su me prihvatili i roditelji i mališani. Dostupan sam im uvek i u svako doba, tako da više neće imati razloga za brigu. Lično mi ovde boravak mnogo prija zbog Dunava jer sam strastveni pecaroš, pa  tako da sam već stekao prijatelje i po "štapu" - kaže novi pedijatar.

Slobodno vreme provodi na vodi, druži se sa meštanima...

- Kada me u Kragujevcu pitaju: kako ti je tamo, kako si se snašao, kažem im "došao sam u Veneciju. I zaista je tako - iskren je dr Despotović.