15.09.2024.

12:00

Foto: prinstcreen RTK

Srbija

Ekonomski fakultet u Kragujevcu prvi put dodelio "zlatne indekse" !

U subotu, na proslavi pola veka od kada su bili brucoši, okupilo se njih tridesetak! Generacija koja je školske 1974/75. godine upisala Ekonomski fakultet bila je, kažu, jedna od uspešnijih.

Iz ove zlatne generacije ekonomista danas ima nekoliko doktora ekonomskih nauka, univerzitetskih profesora, stručnjaka i menadžera u javnom i privatnom sektoru. 

U vreme kada su oni bili studenti, Ekonomski fakultet nalazio se u zgradi današanjeg Medicinskog, pa su zajedno obišli zdanje, a bivše studente pozdravila je prof. dr Mirjana Veselinović prodekan za zdravstvenu delatnost Fakulteta medicinskih nauka.

- Pre pola veka naš fakultet je bio odeljenje beogradskog Ekonomskog fakulteta. Godinu dana kasnije, u decembru, Ekonomski fakultet u Kragujevcu je postao samostalan i sa tadašnjim Mašinskim, najstarija je visokoškolska ustanova - pričaju bivši studenti koji su se podsetili starih dana.

Informer

- Ovo je veliko zadovoljstvo i sreća, videti kolege posle toliko vremena - pričaju sa uzbuđenjem a neki su se pohvalili da se i dan danas druže. 

Susretu "zlatne generacije" prisustvovali su i neki njihovi profesori, a po tradiciji za ovaj jubilej dodeljeni su im i "zlatni indeksi".