03.10.2024.

17:42

Foto: Novosadski sajam

Srbija

Ovo je najskuplji eksponat na Sajmu lova i robolova u Novom Sadu! Da "pukneš" od cene!

 

Najskuplji eksponat je sportska trap puška za gađanje glinenih golubova "beretta", koja košta 3.250.000 dinara, odnosno, oko 27.600 evra!

Reč je o modelu "premijum", ručno rađenom u pogonu italijanske"Berette. Cev je duga 75 centimetara i izrađena je od nerđajućeg čelika, a ova pušku karakteriše i sistem vatre "holand&holand".

Ljubitelji jelenskih trofeja mogu da kupe eksponat od 27.000 evra, inače, jedan od oko 650 trofeja krupne divljači, koji su na zajedničkom štandu izložili "Vojvodinašume", Nacionalni park "Fruška gora" i Lovački savez Vojvodine.

Informer

Veoma zanimljiv je i preparini desetogodišnji lav iz Južne Afrike, kog su pre dve godine odstrelili lovci iz beogradskog Balkan Hunter-a. Ovaj eksponat najviše privlači pažnju najmlađih posetilaca sajma.

Informer

- Odstrel je koštao 14.000 evra, a uz peripetije oko preparacije i donošenja u Srbiju, dostigao je cenu veću od 20.000 evra. Nije na prodaju, a posetioci su oduševljeni lavom. Iako je zabranjeno mnogi ga dodiruju i fotografišu - kaže Jandrija Martić, direktor Balkan Hunter-a.