• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.Matijašević

18.02.2024

14:56

Umesto u tržni centar, nedeljom ide u šumu! Kristina je uvek pod punom ratnom opremom, evo i zašto

Privatna arhiva

Društvo

Umesto u tržni centar, nedeljom ide u šumu! Kristina je uvek pod punom ratnom opremom, evo i zašto

Podeli vest

Kristina Živković iz Jagodine jedna je od 250 žena lovaca u Srbiji! Tradiciju je, kaže ova mlada žena, nasledila od dede i tate, a u lov pod punom ratnom opremom, verovali ili ne, ide već sedam godina.

U razgovoru za Informer otkriva da je početak bio težak, ali da je razbila sve predrasude među muškarcima.

- Lov je ljubav, sport, briga o životinjama, pa sve ostalo... Ljudi ga vezuju samo za odstrel, ali nije to baš tako. Ljubav prema ovom sportu sam nasledila od dede i tate, jer je u našoj porodici to tradicija. Jedina sam žena u svojoj lovnoj grupi i moram priznati da sam ravnopravna među muškim kolegama. Sada je već dovoljno godina iza mene, ali na početku im je bilo čudno kada me vide u vojničkom odelu, spremnu za lov. Pogotovo što u Srbiji ima svega 250 žena lovaca, pa nije baš tako često da nas sretnu - priča Kristina.

Ona otkriva i da je lovila širom zemlji i da je svuda lepo prihvaćena, iako je ženski lovac. 

- Slobodno mogu da kažem da lovim rame uz rame sa ostalim članovima udruženja i uživam kada smo zajedno. Ovom prilikom bih želela da ohrabrim i druge žene koje nemaju još hrabrosti za ovaj sport, da se pridruže slobodno, ali i sve mlade... Lov je i dobra zabava, proslava uz muziku, domaću hranu i mnogo specijaliteta - napominje Kristina koja pored lovačke opreme sa sobom uvek vodi i nekog lovačkog psa. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija