• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/republika

15.12.2023

13:02

Kostin otac bio opterećen oružjem i specijalcima! Uživao u lovu, besneo kada ne ubije nijednu životinju, a sina obučavao da puca

Informer/shutterstock

Vesti

Kostin otac bio opterećen oružjem i specijalcima! Uživao u lovu, besneo kada ne ubije nijednu životinju, a sina obučavao da puca

Podeli vest

Vladimir K. otac Koste K. (13) koji je 3. maja ubio devet učenika i radnika obezbeđenja OŠ "Vladislav Ribnikar", na Vračaru, od mladosti bio opsednut oružjem i ima veliku strast za pucanjem, a pasionirano je gledao i snimke specijalnih jedinica.

Vladimir je posedova dva pištolja i veliku količinu municije, koje nije adekvatno obezbedio pa je Kosta to oružje uzeo i izvršio užasni zločin. Vladimir je uhapšen samo nekoliko sati nakon što je njegiv sin izvršio masakr i od tada se nalazi u pritvoru u Centralnom zatvoru, a u međuvremenu je protiv njega podignuta i optužnica. 

Optužnicom se Vladimiru na teret stavlja da nije obezbedio oružje, ali i da je obučavao sina da puca iz vatrenog oružja.

Foto: printscreen

Vladimir obučavao sina da rukuje oružjem i vodio ga u streljanu da vežba gađanje

 

Kako prenose mediji saznanja iz istrage Vladimir je od studentskih dana bio opsednut oružjem i lovom i svaki slobodan trenutak je korstio da ide ili u streljani ili lov. 

- Poznanici Vladimira K. su ispričali da je on obožavao da ide u lov i da bi se vraćao besan kada ne bi ubio neku životinju i doneo trofej kući - objašnjava sagovornik iz istarge. 

 Izvor kaže da je Vladimir tu svoju strast preneo i na decu. 

- Tu strast ka pucanju, Vladimir je preneo i na decu, zato je sina i vodio u streljanu i učio ga da puca. Optužnicom je precizirano da je 2022. godine sina vodio da vežba pucanje prvo iz vazdušne puške, ali kasnije i iz pištolja "glok". Dva meseca kasnije je sina vodio u streljanu i učio ga da rukuje "zbrojovkom", da puca i menja okvire, a 12. novembra prošle godine ga je odveo u etno selo gde je iz istog pištolja pucao u siluete ljudi - objasnio je izvor.. 

Inače tokom istrage izvršena je pretraga pretraživanja na kompijuterima koje je koristio Vlaidmir i utvrđeno je da je on svakodnevno guglao i gledao snimke akcija vojnih i policijskih specijalaca. 

Foto: printskrin

 

 

Podsetimo istraga je utvrdila da je Kosta krajem aprila pronašao plastične kofere sa šifrom od tri broja u kojima je njegov otac držao oružje. Pištolje je uzeo 1.maja, kada je napunio i okvire, i sve sakrio u svom ormaru, a onda je 3. maja ujutru oružje stavio u školski ranac, zajedno sa četiri "Molotovljeva koktela" i krenuo u školu. U 8.40 ušao je u hodnik škole i započeo krvavi pir. Prov je ubio radnika obezbeđenja id ežurne učenice, a onda ušao u kabinet istroije u kojem je njegovo odeljenje imalo čas i pucao u školske drugove. Nakon zločina sam je pozvao policiju, a pre hapšenja je spustio oružje i dok su ga hapsili samo je rekao: "Ja sam psihopata!" 

Kosta je ubio devet učenika, radnika obezbeđenja i ranio još četiri učenika i nastavnicu istorije. 

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija