• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/republika

30.11.2023

09:26

Da li je zbog ovoga Kosta izvršio masakr?! Pokušao da upiše Matematičku gimnaziju, kada nije uspeo doživeo nervni slom

printscreen

Vesti

Da li je zbog ovoga Kosta izvršio masakr?! Pokušao da upiše Matematičku gimnaziju, kada nije uspeo doživeo nervni slom

Podeli vest

Kosta K. koji je 3. maja ubio devet učenika i radnika obezbeđenja OŠ" Vladislav Ribnikar" na Vračaru bio ljubomoran na vršanjaka koji je bio uspešniji od njega i položio prijemi ispit u Matematičkoj gimnaziji koji je on pao.

Kobnog jutra kada je krenuo u školu Kosta K. je sreo je jednog dečaka, vršnjaka M.F. i to nedaleko od svoje zgrade. 

Oni su se samo pogledali i kratko pozdravili i onda je svako nastavio svojim putem. Upravo ovo je kako se pretpostavlja bio prelomni trenutak da Kosta počini užasan zločin u školi koju je pohađao.  

Kako prenose mediji dečak ubica je sredinom 2022. godine pokušao da upiše Matematičku gimnaziju u Beogradu, ali u tome nije uspeo. 

Pao je na prijemnom ispitu koji je polagao po završetku šestog razreda sa namerom da u sedmi razred krene u Matematičku gimnaziju, a kada je saznao da nije prošao na testu, doživeo je navodno nervni slom. Strašno ga je plašila reakcija njegovih roditelja, oca Vladimira i majke Miljane budući da je znao koliko im je bilo stalo da upiše tu školu.

Ipak najviše ga je iznerviralo to što je M. F. iz njegove škole i drugog odeljenja položio prijemni ispit i upisao se za razliku od njega. 

- Kosta je pao na prijemnom ispitu, dok je njegov drug iz škole M. F. uspeo da se dobro spremi i da položi test. Takođe je taj drugi dečak imao i više bodova u startu jer je osvojio prvo mesto na opštinskom takmičenju na kojem je Kosta osvojio samo pohvalu za učešće na takmičenju. M. F. je postigao i značajan uspeh na gradskom takmičenju i Kosta je imao pik na njega zbog ljubomore i zavisti - kazao je izvor upoznat sa slučajem.  

Podsetimo, Kosta je kobnmog 3. maja naoružan sa dva pištolja, svoga oca, ušao u školu, i izrešetao radnika obezbeđenja, i tri dežurne učenice koje nije ni poznavao, a onda ušao u kabinet istorije u kojem ej nejgovo odeljenje imalo čas i počeo da puca. ON je u svom krvavom piru koji je trajao samo dva minuta ubio devet učenika i radnika obezbeđenja,a ranio pet učenika i nastavnicu istorije. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda
Politika

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

26.07.2024

19:47

TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!
Live TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!

Ruski skanderi uništili punkt stranih plaćenika u industrijskoj zoni grada Harkova. Likvidirano oko sto vojnika. EU objavila prvu isplatu milijardu i po evra ruskih rezervi za Ukrajinu. Moskva najavila da će odgovoriti na transfer novca. Peskov najavio da će odgovor biti u skladu sa ruskim interesima. Svedočimo li rasrbljavanju Balkana? Kamala Haris tražila od premijera Izraela da završi rat u Gazi. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i istoričar umetnosti Bojan Bogavac.

26.07.2024

21:51

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)

Mandiću, Kneževiću i Bečiću, Hrvatska je zabranila ulazak. Šta žele da postignu hrvatske vlasti donošenjem ove selektivne odluke? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant i Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program uključio se politikolog i prof. dr Vladimir Pavićević.

26.07.2024

16:32

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)
Live TV

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se prekjuče američkim kongresmenima na zajedničkom zasedanju oba doma Kongresa. On je tokom svog izlaganja tvrdio da je broj civilnih žrtava u Gazi minimalan, potpuno odbacivši realnost u čiju korist svedoče brojni snimci zabeleženi u ratom pogođenom regionu. Ove komentare izraelskog premijera analizirao je profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka.

26.07.2024

13:03

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija