14.10.2024.

13:33

Foto: V.J.

Srbija

Most pao, ko će da ga diže? Evo ko je odgovoran za problem na Resavi kod Bobova!

Meštani su se obratili čelnicima opštine, a predsednik opštine Predrag Milanović kaže za Informer da do sledeće poljoprivredne sezone rešenje mora da se nađe. 

- Preko reke se nalazi hiljadu hektara najplodnijeg zemljišta u našoj opštini i šteta bi bila višestruka, ako bi ovi ljudi trebalo po 20, 30 kilometara da prelaze do svojih njiva - rekao je Milanović. 

On je naveo i ko je posredno odgovoran za trenutnu situaciju. 

- Kašnjenje u radovima na regionalnom putu Svilajnac Despotovac je verovatno uzrok što je došlo do ovoga. Ovaj put je trebalo da bude završen pre godinu dana, ali se stalno odlaže, deonica se zatvara i ovaj most koji nije za težak saobraćaj, koristio se iz nužde! Rešenje treba tražiti u Putevima Srbije koji su nadležni za taj posao i koji su odgovorni za produžetak radova na putu. Možda bi bilo fer i pošteno prema građanima Svilajnca da oni završe ovaj most do setve sledeće godine - predložio je Milanović. 

Ukoliko "Putevi Srbije" to ne prihvate, rekao je da će tražiti sredstva od Vlade Srbije i izdvojiti novac iz opštinske kase da se na tom mestu premosti Resava. 

- Nije nam plan da ovo saniramo već da izgradimo nov most, kojim će moći da se kreće i teška mehanizacija, kombajni, traktori, kamioni, da nam se za deset godina opet ne uruši. Obratićemo se Ministarstvu građevine i Putevima, i sa njima ćemo pronaći rešenje - dodao je  Milanović. 

Ovaj most su izgradili pripadnici Vojske Srbije 2011. godine i poklonili ga meštanima da bi lakše stizali do svojih imanja.