• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/I. I.

10.10.2024

15:59

(VIDEO) Krenuo šleperom preko mosta pa upao u Resavu! Jedva ga izvukli! Meštani očajni pitaju: kako ćemo do njiva?

printscreen Tv centar

Vesti

(VIDEO) Krenuo šleperom preko mosta pa upao u Resavu! Jedva ga izvukli! Meštani očajni pitaju: kako ćemo do njiva?

Podeli vest

Meštane sela Bobovo kod Svilajnca juče je zadesila nesreća! Most, preko Resave, kojim su dolazili do svojih imanja preko reke, pao je u vodu zajedno sa kamionom koji je prelazio preko njega.

Da nije tužno, bilo bi smešno, pričaju neki od njih. Podsetilo ih je na scenu iz filma "Ko to tamo peva" kada lik koji tumači Danilo Bata Stojković, "testira" most i kaže "da se ja pitam, ja bih  proterao autobus ovuda", a onda pada u reku.

Slično je tvrdio i vozač šlepera! On je, kako nezvanično saznajemo, izjavio da mu je navodno neko iz preduzeća za puteve rekao da može tuda da prođe.

Vozač se, naime, obreo na makadamskom putu, koji je vodio do mosta, jer je deo puta Svilajnac-Medveđa bio zatvoren za saobraćaj zbog postavljanja završnog sloja asfalta.

Neznajući, očigledno, da je most isključivo bio namenjen poljoprivrednicima da bi traktorima i poljoprivrednom mehanizacijom, lakše nosivosti, dolazili do svojih njiva preko reke, vozač je krenuo, a onda se prikolica izvrnula sa delom mosta, a kabina zaglavila iznad vode.   

Odmah je stigla i pomoć iz firme, koja je i vlasništvo šlepera, ali morali su da sačekaju da dođe i posebna dizalica iz Niša, pa je izvlačenje kamiona potrajalo do kasno. 

U Mesnoj kancelariji sela Bobovo navode da je nosivnost mosta bila 28 tona, ali da je šleper, očito, bio mnogo teži.

Predsednik Mesne zajednice Bobovo Marko Pavlović kaže da ne zna da li je to tačno, niti da može da proceni koliko je šleper bio težak, ali da se on nikada ne bi usudio da prođe kamionom. 

- Ovaj most je Vojska Srbije 2011. godine poklonila meštanima da bi lakše stizali do svojih imanja. Godinama smo se borili za taj most. Prvo smo pisali inicijative mesnoj kancelariji, a onda je ona sa opštinom uspela da se izbori da ga dobijemo. U mnogim medijima se prenosi netačna informacija da niko ne zna odakle se obreo taj šleper, jer kamioni nikada nisu prelazili preko mosta. Nažalost, zloupotrebljavali su ga i svi smo se pitali koliko će moći da izdrži. Srušen je u najgore vreme - u sezoni poljoprivrednih radova. Neko još nije obrao kukuruz, mnogi treba da sakupe seno, a setva pšenice tek predstoji. Da bi se ona posejala, njive moraju nekoliko puta da se oru. To će sada biti otežano, jer će poljoprivrednici morati da idu desetak kilometara do svojih njiva, preko Svilajnca i Grabovca - kaže poljoprivrednik G. J. iz Bobova.

Poljoprivrednici dodaju da će mnogo veća kilometraža poskupeti proizvodnju i da će im oduzimati mnogo vremena dok dođu do imanja i dok se sa njih vrate.

Pored toga, nije nimalo lako poljoprivrednom mehanizacijom, pogotovu sa natovarenim senom i kukuruzom, voziti kroz grad. Oni se pitaju i ko će da im nadoknadi dodatne troškove i kada će da bude izgrađen novi most, jer je on "žila kucavica" za celo selo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Pazite se! Napravio Terminatora u prirodnoj veličini! A šta sve tek može!
Srbija

Pazite se! Napravio Terminatora u prirodnoj veličini! A šta sve tek može!

Ivan Simović (40) inženjer informatike u mašinstvu iz Kragujevca, upoznao se 3D modeliranjem još u srednjoj školi, pre više od dve decenije. A za samo nekoliko godina, kada je iz hobija, pomoću svog 3D štampača počeo da "kreira", nastao je i čuveni lik iz filmskog hita, a mnogo toga još se krčka u njegovoj "3D kuhinji"!

10.10.2024

13:21

sledeća vest

Vesti

TV

Nema stabilne EU bez Srbije kao njene članice! Orban održao istorijski govor u Strazburu! (VIDEO)
Live TV

Nema stabilne EU bez Srbije kao njene članice! Orban održao istorijski govor u Strazburu! (VIDEO)

Viktor Orban održao je govor u Strazburu u zgradi Evropskog parlamenta u kome je pomenuo Srbiju. On je rekao da je naša zemlja ključna za Zapadni Balkan. Prema njegovim rečima, ključ sIgurnosti EU je u tome da se čitav Zapadni Balkan priključi EU i istakao je da će Balkan ostati nestabilna regija dokle god Srbija ne bude članica EU. Na ovu tremu u "Info jutru" govorio je Marko Blažić iz Centra za društvenu stabilnost. U program se uključio i Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba Slovenije.

10.10.2024

12:45

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set