14.10.2024.

18:10

Foto: Shutterstock/Foto: S. S.

Srbija

Za dlaku izbegnut horor u Kragujevcu! Žena se jedva spasila!

Samo prisebnošću vlasnice i njenih komšija, njen pas izbegao je jeziv kraj. Njenog kućnog ljubimca napao je pas za koga se pretpostavlja da je iz porodice mastifa.

- Bilo je jezivo. Srećom, mi u naselju Sušica smo poznati po solidarnosti i izbegnuto je ono najgore. Moga je i mene da proždere - Kragujevčanka koja je sa svojim ljubimcem preživela pravu dramu.

Odmah je pozvala nadležne, ali problem s napuštenim psima je kao i u ostalim gradovima skoro nerešiv i to, kako kažu zbog nesavesnih vlasnika. 
Iz JKP "Šumadija" koje je zaduženo za poslove zoohigijene saznajemo poražavajuće činjenice.

- I da ima 1000 "komunalaca" na deset hiljada Kragujevčana, ne bismo mogli da sprečimo incidente. Građani su nesavesni, čak i surovi! Nije važno da li je reč o rasnim psima ili o mešancima. Praksa je da kad se dete izigra sa slatkim štenetom, dete i štene prerastu, pas bude izbačen na ulicu - kažu u JKP pokušavajući da se izbore sa problemom koji u centralnom gradu Šumadije traje decenijama.

Tvrde i da za trajno rešenje ovog problema moraju da se oslone i na nevladin sektor koji se pokazao kao solidan partner u mnogim lokalnim zajednicama. 


- Postoje sasvim dobre Odluke lokalne samouprave na koje čekamo da se usvoje i da počne primena. Timovi ozbiljnih ljudi, iz struke pre svega, radile su na ovom pitanju. Poenta je da ni u kom slučaju ne ignorišemo pojedinačne slučajeve već da, paralelno, imamo jasno opredeljenje da suštinski rešimo stvar - zaključuju u JKP "Šumadija", povodom neprijatne situacije koja se u subotu dogodila u kragujevačkom naselju Sušica kada je došlo do incidenta.