Autor: Informer.rs

11.08.2023.

17:00

Foto: informer.rs

TV

Bez kapi ulja i potpuno zdravo - Evo kako se sprema orada u soli!

Orada je riba belog, nežnog i suvog mesa. Ona je tipična mediteranska riba, koja se najviše sreće u Sredozemnom moru, a nešto ređe u Crnom moru. A ovo i mnogi drugi morski specijaliteti pripremaju se u jednom restoranu u centru Beograda.

U novoj epizodi emisije Rekli su mi da naša voditeljka otkrila je kako se priprema orada u soli. Samo pre dve decenije orada je bila veoma skupa zbog ograničenog lova i pristustva na tržištu.

Krajem 80 - tih godina prošlog veka se razvija tehnologija gajenja orade na specijalizovanim farmama, pa to utiče da cene postanu niže.

Ali ovo nije sve, naša voditeljka spremala je i tradicionalno primorsko jelo buzaru. Zašto gurmani obožavaju ovo jelo i kako se ono pravi pogledajte u videu ispod: