Autor: Informer.rs

21.08.2023.

09:26

Foto: Pedja Milosavljević

TV

Bezbednost u saobraćaju: Vozite odmorni da ne bi završili u crnoj statistici! (VIDEO)

Mirko Koković naveo je da cilj kampanje "Vozi odmoran" da vozače i putnike upozna sa opasnostima vožnje tokom noćnih i jutarnjih sati, kao i da upozna vozače sa pravilima i zakonima u saobraćaju.

- Kampanja "Vozi odmoran" koju je pokrenula Agencija za bezbednost saobraćaja uz pomoć MUP-a Srbije. Cilj kampanje je da upoznamo vozače i putnike da je opasno voziti umoran i nenaspavan, jer se najveći broj saobraćajnih nezgoda dešava uveče i ujutru kada je najmanja koncentracija vozača. Kampanja je pokrenuta i da upozna vozače sa pravilima tokom vožnje kao i o zakonu o saobraćaju - kazao je Koković.

Informer

Mirko Koković

Naš sagovornik Mirko Koković iz Agencije za bezbednost saobraćaja ističe da su pešaci najranjivija kategorija, ali i da se smanjio broj saobraćajnih nezgoda u odnosu na prošlu godinu.

Pešaci su najranjivija kategorija, u proseku svake godine smrtno strada skoro 150 pešaka. Nažalost jedan deo tih pešaka je sam kriv jer prelazi van pešačkog prelaza ili na crveno svetlo na semaforu. Imamo smanjenje saobraćajnih nezgoda u odnosu na isti period prošle godine u Srbiji. Najrizičniji period prema statistici je leto i vreme godišnjih odmora. Od početka godine je stradalo preko 270 ljudi, ali to je opet manje nego prethodne godine. Smatramo da je ova kampanja izuzetno uspešna - zaključio je Koković.

Celu emisiju pogledajte ispod.