Autor: Informer.rs

27.08.2023.

12:42

Foto: Pedja Milosavljević

TV

(VIDEO) Sergej boluje od teške bolesti! Majka otkrila potresne detalje, a njegov brat žali što ne može da igra fudbal sa njim!

Sergejeva majka Vesna Petkov otkriva da se jako uplašila kada je saznala da njen sin pati od spina bifide i da su proveli šest meseci u bolnici posle rođenja kada mu je ugrađena pumpica u koja omogućava život.

- U trudnoći rezultati rutinske analize pokazali su da Sergej pati od spina bifide i tada sam se jako uplašila. Spina bifida se najčešće otkriva ultrazvukom u 20-toj nedelji života, jer zamućenost plodove vode može da pokazuje na neki problem, jer beba nema dovoljno kiseonika u stomaku. Kada se rodio mogli smo da vidimo rascep na kičmenoj moždini i lekari su ga hitno zbrinuli na Tiršovoj. Sergej i ja nakon rođenja proveli smo oko šest meseci u bolnici i tada su ugradili pumpicu koja mu omogućava život - rekla je Vesna Petkov.

Informer

Majka Vesna apeluje na sve ljude da mogu da se priključe borbi za Sergeja tako što će mu biti obezbeđen lift u zgradi.

- Od prvog dana smo se ja i suprug borili za njega i uvek ćemo da se borimo. Apelujemo na sve ljude da mogu da se priključe ovoj borbi za Sergeja, tako što će nam se obezbediti lift u našoj zgradi na Čukarici - poručila je Vesna Petkov.

Informer

Naša gošća fizijatar Danijela Vukičević kaže da je podrška bolesnoj deci od velike važnosti.

- Sergejevi roditelji su došli kod mene izbezumljeni i nisu znali šta da rade. Vesna je uvek dovodila Sergeja na terapije sređena i našminkana, jer je htela da se vidi da Sergej ima lepu majku. Podrška bolesnoj deci je najbitnija, jer oni ne mogu sami da se izbore bez pomoći i potpore porodice, a oporavak zavisi od stepena oštećenja i količine podrške koju pruža porodica - kazala je Vukičević.

Informer

Vesna Petkov, Aljoša Petkov i Danijela Vukičević

Jedanestogodišnji brat bolesnog Sergeja Aljoša Petkov kaže da je jednom prilikom spasio život bratu i da mu je žao što ne može da igra fudbval i košarku sa njim.

- Kada sam bio mali bratu je ispala cev za kiseonik, a ja sam upozorio roditelje da se nešto desilo i tako mu spasao život. Skoro svakodnevno provodimo vreme zajedno i igram se sa Sergejem, jedino mi je žao što sa bratom ne mogu da igram košarku i fudbal, ali to je život - kazao je Aljoša.

Ovu potresnu emisiju možete pogledati u videu ispod: