Autor: Informer.rs

01.09.2023.

08:37

Foto: Pedja Milosavljević

TV

Orban zagrmeo: Ako budete pipnuli Južni tok, Mađarska i Srbija kreću u rat! (VIDEO)

Prof. dr Miroslav Bjegović kaže da je miniranje "Severnog toka" bilo namerno, a ako se nešto desi "Južnom toku" to bi bio direktni udar na Mađarsku i Srbiju i povod za rat. Ove dve zemlje ne odgovaraju interesima Zapada, jer Vučić i Orban ne žele da pokleknu pod pritiscima Zapada.

- Premijer Mađarske Viktor Orban je skoro izjavio da da će zadiranje na rute koje koriste za dopremanje ruskog gasa Mađarska i Srbija smatrati povodom za rat. Izjava premijera Mađarske nije samo mišljenje te zemlje, već mnogih zemalja u Evropi. Miniranje "Severnog toka" je bilo namerno, a ako se nešto desi "Južnom toku" to bi bio direktni udar na Mađarsku i Srbiju. Ako ne bude energenata doći će do pobune protiv aktuelne vlasti, što je cilj Zapada. Mađarska i Srbija ne odgovaraju interesima Zapada, jer Vučić i Orban ne žele da pokleknu pod pritiscima Zapada - kazao je Bjegović.

Informer

Nikola Antić i Miroslav Bjegović

Nikola Antić stručnjak za međunarodnu bezbednost ističe da Orban brine o svom narodu i ne želi da se složi sa zapadnim mišljenjem i da  Srbija hoće da ostane saveznik sa Putinom.

- Viktor Orban vodi suverenističku politiku i on brine o svom narodu i ne želi da se složi sa zapadnim mišljenjima. Vučić ne želi da uvede sankcije Rusiji i Srbija hoće da ostane saveznik sa Putinom, u ovim otežanim uslovima. U Evropi vlada socijalni haos i protesti, a mnoge firme propadaju i narodu nije im potreban manjak energenata - rekao je Antić. 

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: