Autor: Informer.rs

14.09.2023.

08:36

Foto: Zoran Sinko/Informer TV

TV

Nova pravila oblačenja u školama! Antić: Roditelji se bune i vrše pritisak, ali moraju da prihvate nov kodeks! (VIDEO)

Direktor OŠ " Kneginja Milica" Darko Eger navodi da je teško uspostaviti disciplinu u eri mobilnih telefona i modernih roditelja, ali i da nijedan pravilnik neće moći da funkcioniše ako ga prvenstveno ne poštuju roditelji.

- Artikulacija vrednosnih normi potiče iz porodice i to se prenosi i u školi. Deca vaspitanje dobijaju iz kuće, a kada toga nema onda moraju da se uvedu kodeksi oblačenja. U eri mobilnih telefona, društvenih mreža i modernih roditelja teško je uspostaviti disciplinu, vaspitanje i obrazovanje bez uvođenja pravila i normi. Nijedan pravilnik neće moći da funkcioniše ako ga prvenstveno ne poštuju roditelji - rekao je Eger.

Informer

Milorad Antić predsenik Foruma srednjih škola ističe da uvek postoji bunt kod roditelja, ali da je bitno da se vrati obrazovanje i disciplina, kao i kodeks oblačenja u sve škole.

- Uvek će postojati bunt od strane roditelja kojima ne odgovara da se njihova deca pravilno oblače, ali i za svako pravilo koje se uvede. Obrazovanje je temelj svake države i jako je bitno da gajimo kodeks oblačenja zbog discipline đaka. Ako želimo da vratimo obrazovanje i disciplinu, moramo da vratimo kodeks oblačenja u sve škole - naveo je Antić.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da postoje pravila igre koje diktira država i moramo da se pridržavamo pravila koja se uvedu, iako se roditelji bune.

- Na Zapadu se roditelji ne pitaju toliko kao kod nas, naši roditelji vrše pritisak na nastavnike za ocene, a sada vrše i za ovaj novi kodeks oblačenja. Postoje pravila igre koje diktira država i moramo da se pridržavamo pravila koja se uvedu - kazao je Antić.

Celu emisiju pogledajte ispod: