• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.09.2023

06:52

Đaci prvaci ne smeju da nose donji deo trenerke u školu?! Oštra rasprava roditelja - Pobunili se protiv pravila!

Shutterstock

Društvo

Đaci prvaci ne smeju da nose donji deo trenerke u školu?! Oštra rasprava roditelja - Pobunili se protiv pravila!

Podeli vest

Pojedine osnovne i srednje škole u Srbiji uvele su pravila za oblačenje, ali neki roditelji su se pobunili protiv neke garderobe koja je zabranjena đacima u školi.

Tako je na društvenim mrežama nastala oštra polemika oko toga zašto najmlađi osnovci ne smeju da nose donji deo trenerke ili devojčice helanke.

- Rekli nam juče na roditeljskom da prvaci ne treba da nose donji deo trenerke, helanke i kratke suknje i šorceve u školu. Majice isto da nisu krop. Sve ok, slažem se, ali zašto ne mogu da nose donji deo trenerke!? Prvi razred - piše u objavi na jednoj društvenoj mreži koja je pokrenula lavinu komentara.

Mnogi korisnici ove društvene mreže su se upitali kakav im izbor ostaje, ukoliko otpišu donji deo trenerke, a neki su i podržali ovakvu odluku. 

"Pa, šta će drugo sem helanki i trenerki deca da nose pobogu?"

"Glupost najveća, većina dečaka samo to i nosi"

"Verovatno rekli da ne bi stariji razredi rekli kako oni mogu, lično ne vidim zašto ne trenerke, pogotovu maloj deci. Naši u boravku kad je lepo vreme imaju svakog dana fizičko napolju, učiteljica čak i savetuje trenerke i helanke i to stare jer se deca prljaju u igri."

"To stvara neki ozbiljniji odnos prema školi, prema nastavnicima, jasna je namera, ali realno, da li to treba baš od prvog razreda? Da je od petog, razumeo bih. Jedino mi je nejasno zašto ne donji deo trenerke? Većina trenerki danas izgledaju kao pantalone, realno!" glasili su samo neki od komentara.

Podsetimo, Trinaesta beogradska gimnazija je pre početka školske godine na svom sajtu objavila pravilnik o oblačenju kojim su između ostalog zabranjene kratke pantalone i bermude, trenerke, majice sa bretelama, kapuljače, kratke majice koje otkrivaju stomak i helanke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vu

pre 9 meseci

Pre neki san sam pročitao o pravilima u beogradsko gimnaziji. Prolazili smo kolega i ja pokraj jedne srednje škole za vreme odmora. Pobrojali smo da od 50 dečaka samo njih trojica nisu nosili trenerku. Hoće mi sad neki pametni direktor reći da je zdravo po dečake u razvoju da budu u nekim farmerkama koje im celo pre podne pritišću polne organe. Tog direktora treba smeniti za primer.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija